Ismét zöld-fehér színekben Császár Zsófi

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. augusztus 15., kedd •
A Haladás női kézilabda csapatához a nyáron tért haza és óriási tervekkel készül az előttünk álló évadnak a tehetséges irányító.
Ismét zöld-fehér színekben Császár Zsófi

Rendkívül agresszív, gyors és gólérzékeny játékos, aki remekül szolgálja ki társait. Ez egy jó irányító ismérve. Ennek pedig tökéletesen megfelel a Haladás NB1/B osztályában szereplő kézilabda csapatának régi-új játékosa Császár Zsófia. A még mindig szemtelenül fiatal irányító gyerekkorában ismerkedett meg a kézilabda alapjaival és néhány éve volt szerencséje az Érd gárdájával is összecsapni. (A Haladás a Magyar Kupa küzdelmei során fogadta a Pest megyei együttest - a szerk.) A nyáron bombaként robbant a hír, hogy ismét zöld-fehér mezt húz a tehetséges és szépséges játékos. 

Milyen érzés ismét a Haladásban játszani?

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a zöld-fehérek együttesénél van lehetőségem bizonyítani. Hiába játszottam sok évet már a Haliban, még mindig megborzongok, hogy újra itt játszhatom. Az életem túlnyomó részét a már lebontott Rohonci úti csarnokban töltöttem, így mindig is különleges helye lesz a klubnak a szívemben.

Mindig is kézilabdázni szerettél volna?

Ez kicsit vicces, hiszen a véletlennek köszönhetően kerültem kapcsolatba ezzel a sportággal. Korábban ugróköteleztem, amelyet szintén éveken keresztül űztem. Egy barátnőmmel megbeszéltük, hogy lemegyünk egy edzésre. Az a miliő, ami ott fogadott, nagyon lenyűgözött és hamar kiderült, hogy ezt a sportot nekem találták ki. Debreczeni Gyuri bácsi tette le az alapokat nálam, de azt is meg kell említenem, hogy sokáig az ugrókötelezés és a kézilabda párhuzamosan jelen volt az életemben.

Mikor döntöttél, hogy az egyiket abbahagyod?

Amikor már nehéz volt összeegyeztetni a kettőt. Sok edzés, mérkőzés, fellépés és mindezt iskola mellett csináltam. Szóval megterhelő volt, ezért nehéz szívvel, de a kézilabda mellett döntöttem.

Milyen jól tetted, hiszen rengeteg szép sikert éltél meg a Haladás játékosaként.

Ezt én is így gondolom. Végigjártam a szamárlétrát és a csapattársakkal nem csak a pályán, hanem azon kívül is megértettük egymást. Baráti kapcsolatok alakultak ki, amit szintén ennek a csapatnak köszönhetek. Úgy nevezem őket, hogy a szombathelyi mag, nélkülük bizonyára nem tarthatnék itt, hiszen mindent meg tudunk beszélni, és amikor egyikünk hullámvölgybe kerül, több lány is segítő kezet nyújt. Ettől lesz ennyire családias a hangulat.

Említetted a hullámvölgyet, amelyben sajnos neked is volt részed. Néhány hónapja még a pályafutásod is veszélybe került.

Sajnos megsérültem és egy porcleválás miatt kerültem szike alá. Ez az állapot pedig megtépázta az önbizalmam és úgy éreztem, hogy itt a vége. Olyan kérdéssel kellett szembenéznem, hogy megéri-e veszélyeztetni az egészségem a sport kedvéért?! Nagyon mélyre jutottam lelkileg, de a családom és a barátaim segítségével túljutottam a holtponton. Később, amikor újra labdát vettem a kezembe, tudtam, hogy ott a helyem a pályán.  

Mit jelent neked a Haladás?

Mindent, hiszen az alapok megszerzése után itt lett belőlem felnőtt játékos. Sok szép sikert értünk el a lányokkal és úgy érzem, hogy a Haladás címerében versenyző sportolók egy nagycsalád szerves részét képzik. Nagyon jó érzés, hogy ismét itt játszhatok, és nagyon szeretem ezt a csapatot.

Alakul azért a keret, az alapozás során láthattad társaid erényét. Milyen lesz az új szezon?

Úgy érzem, hogy nagyon egyben van a csapat, a kisebb hibáktól eltekintve. Azért dolgozunk, hogy egy ütőképes gárdával elérjük a kitűzött célokat. Az edzéseken nagyon jó a hangulat és keményen készülünk, hogy minél jobb állapotban várhassuk a szezon első mérkőzését. Magammal szemben pedig azt fogalmaztam meg, hogy minél többet fejlődjek, továbbá szeretnék gyorsulni és fizikailag is javulni.

Milyen erényekkel rendelkezik Császár Zsófi?

Talán a lábmunkámmal és a kitartásommal nincs gond, igyekszem mindig megcsinálni mindazt, amit elterveztem. Nyilván vannak még hiányosságaim, de ezeken dolgozom és remélem, hozzá tudok járulni, hogy odaérjen a Haladás az 1-6. hely egyikére. 

Hamarosan elkészül az új sportkomplexum. Mit jelent neked az új aréna?

Egy új otthont, hiszen jelenleg is „albérletben” készülünk. Mindig is vágytunk, mi kézilabdázók egy saját csarnokra, ahol otthon érezhetjük magunkat, és ami a miénk. Egyébként nem véletlenül mondják, hogy a pályán heten küzdünk, de a szurkolók jelenlétével akár nyolcan is a parketten lehetünk. Az pedig felemelő érzés, amikor több száz ember hajt minket. Biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló lesz kíváncsi ránk és ők is várják a szezon első mérkőzését, amelyet a Rohonci úton vívhatunk.

közösség

további frisss

lap tetejére