Hamarosan kerékpárral is biztonságosan elérhető lesz a zanati városrész

Frisss - fotó: Tóth Arnold, Hornyák Emőke • 2017. január 19., csütörtök •
Nem csak a lakók és az önkormányzat, hanem a beruházó is érdekelt a kerékpárút megépítésében.
Hamarosan kerékpárral is biztonságosan elérhető lesz a zanati városrész

Közel 10 éve várnak a Zanaton élők, hogy kerékpárral is biztonságosan jussanak be Szombathely belvárosába. A város vezetése elkötelezett a kerékpárút megépítése mellett, amelynek két szakaszát már használhatják a lakosok.

Egy igazi csendes kis sziget a város szélén. Akár így is összegezhetnénk a zanati városrészt, amelyet nemsokára kerékpárúton is megközelíthetünk. Kántás Zoltán a 7. számú választókerület képviselője rendkívül optimista volt a beruházással kapcsolatosan.

A Zanaton élőknek megalapozott, racionális és jogos igénye, hogy a kerékpárút megépüljön. Éppen ezért a városvezetés teljes mértékben elkötelezett a kerékpárút mielőbbi megépítésében. Ugyan 2008-ban megszületett az a megállapodás, amely a beruházás alapjául szolgál, de nagyon hosszú ideig nem történt semmi ebben az ügyben.

A már elkészült és átadott szakasz...

 

Két nagyobb lépés már megvalósult, így már csak a 86-os út melletti kerékpárút építése várat magára.

Ez pontosan így van. A beruházási folyamat egy 2008-as településrendezési, fejlesztési terv részét képezi, amely alapján a jelenlegi városvezetés alatt valósult meg a Tescoval szembeni utak kialakítása, közművekkel ellátása és a tavalyi év végén, új fejleményként a Bogáca érig terjedő szakasz. Elmondható tehát, hogy a jelenlegi városvezetés alatt épült meg mindkét ütem a kerékpárútból, így ma már a Decathlon Áruházig lehet biztonságos körülmények között kerékpározni.

 

Fontos körülmény az is, hogy nem csupán a lakók és az önkormányzat érdekeltek a kerékpárút megépítésében, hanem maga a beruházó is. Akinek képviselője mindezt a legutóbbi, 2016. decemberi közgyűlésen is megerősítette, egyúttal tájékoztatást adott a munkálatok jelenlegi állásáról, és a további feladatokról. Ennek alapján folyamatban van a kerékpárút hátralevő szakaszának megépítéséhez szükséges ingatlanok megvásárlása vagy ahol szükséges, a kisajátítási eljárás lefolytatása. Előzőekre tekintettel a beruházó arra vállalt kötelezettséget, hogy 2018. május 31-ig a kerékpár- és gyalogút hiányzó szakaszát megépíti - zárta gondolatait a képviselő.

közösség

további frisss

lap tetejére