Az eső elállt, de nem javul az árvízhelyzet

vkriszti • 2014. szeptember 14., vasárnap •
Habár úgy tűnik, hogy az időjárás egyre jobb kedvre derül, és nem esik több eső, az árvízi helyzet még nem javul Vas megyében. Több útszakaszt még nem tudtak feloldani, van olyan település, ahová csak a lakókat engedik be. Körmendnél épp a Rába áradása okoz komoly fejfájást.
Az eső elállt, de nem javul az árvízhelyzet

Megkezdték az árvízi védekezést Körmenden, a folyó délután négy órakor 491 cm-en tetőzött. A forgalom elől elzárták és lesúlyozták Körmenden a régi „Rába-hidat”. A híd jobb oldalán 700 méter hosszan, három sor magasságban homokzsákokkal védekeznek. A védekezésben részt vesz az Őrség Mentőcsoport, a Körmendi Rendőr-kapitányság állománya, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola tíz önkéntes tanulója, a készenléti rendőrség, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya, valamint a helyi lakosok.

Szakonyfaluba továbbra is csak a lakókat engedik be, és félpályán haladhat a forgalom a felsőmaráci bekötőúton.

Az osztrák határhoz közeli töltés és a vasútvonal találkozásánál a vízügyi szakemberek homokzsákokkal erősítik meg a töltéshiányos részeket. A védekezési munkálatok alatt a Graz-Szombathely vasútvonalon szünetel a közlekedés.

A továbbra is lezárt útszakaszok:

Molnaszecsőd– Döröske
Kerkáskápolna – Magyarföld
Ivánc – Csákánydoroszló
Halogy – Csákánydoroszló
Csörötnek – Rönök
Vasszentmihály – Csörötnek
Kám-Egervölgy
Rátót – Rábagyarmat
Alsószölnök – országhatár
Körmend Rába-híd
Püspökmolnári – Vass

 

(Fotó: vasnepe.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére