Anima Sound System „újrabemutató” koncert Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 01., kedd •
20 éves a Shalom, de lesz sok-sok újdonság is, régi-új tagokkal, Bartók termi környezetben.
Anima Sound System „újrabemutató” koncert Szombathelyen

Húsz éves immár az utóbbi idők magyar lemeze, a szombathelyi kötődésű Anima Sound System, Shalom című lemeze. A december 18-i koncert felidézi a kort, az ihletet, a szenvedélyt, amit az eredeti frontemberekkel - Bognár Szilvivel és Németh Tamással-, új tagokkal tesznek még exkluzívabbá. Speciális lesz a helyszín is, a Bartók Terem, bár a tagok a sajtóbeszélgetésen megjegyezték, remélik mindenki ülve bír majd maradni. A bemelegítés már megtörtént, az A38-on már nagy sikere volt a nosztalgikus Anima-emlékezésnek.

Egy biztos: nehéz lesz, a Shalom albumon kívül a legnagyobb és legismertebb dalok, mint a Csinálj gyermeket, a 68 vagy a Hajnal is hallható lesz.

Az Anima Sound System az elmúlt két évtized egyik legfontosabb hazai formációja, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság - az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen.

Nehéz előadni ennyi év dalait egy este alatt, a dalok most kicsit más környezetben, más hangzással szólalnak majd meg. Sőt, a koncertet rögzítik is, DVD készül belőle.

A koncertet ingyenes afterparty követi a Szimfónia Kávézóban. Zenél Pernau. A koncertjegyek november 25-től vásárolhatók a Savaria Szimfonikus Zenekar Jegyirodájában korlátozott számban.

A koncertre jegyet a Savaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában lehet vásárolni. December 17-én pedig Prieger Zsolt: Szabálytalan beszélgetések című interjúkönyvét mutatják be Szombathelyen. Így egy biztos, ez a hétvége, az Animáról szól majd.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére