A Karneválra edz a kecske

• 2012. május 11., péntek •
Közeledik a Karnevál, ami azt jelenti, hogy a városban nagy feltűnést keltő kecske-sétáltató férfi komoly edzésbe fogott, hogy a város legnagyobb rendezvényére állata már szocializált legyen. Merthogy attrakcióra készülnek.
A Karneválra edz a kecske

Legelőször a a főiskola előtt pillantottuk meg a Szombathelyen már-már legendássá vált kecskéjét sétáltató férfit. Majd többször jöttek a hírek, hogy látták a Király utcában a Fő téren, szórakozóhelyek, kocsmák előtt az állatot és gazdáját. De általában csak este.

Manapság már nappal, verőfényes napsütésben is látni a férfit a kecskét és egy kötéllel sétáltatott farkaskutyát. Mert, hogy edzenek. Méghozzá a karneválra. Azt, hogy mi fog a rendezvényen történni, annyi választ kapunk, hogy  majd ott kiderül. Ami azonban biztos az állat már elég jól bírja az embereket maga körül, legjobb barátja azonban mégis a kutya, mert hogy csak utána hajlandó baktatni. Őt követi. Gazdája azt mondja kint laknak a Parkerdőben, onnan szoktak besétálni a Fő térig.

 

A békés jószág egyébként engedelmes, leszámítva, hogy néha azért étellel lehúzza gazdiját. Legalábbis ezt mondja férfi. Mint megtudtuk, nem csinál otthon károkat, leszámítva, hogy nemrég például ellopot a rezsóról egy kis kaját. De amúgy nem rosszalkodik, hiszen kiskora óta nevelgeti tanítja tulajdonosa.

 

Legyünk tehát szemfülesek,  a jámbor jószág még jó néhányszor felbukkanhat a Fő téren, hiszen megkezdődött a visszaszámlálás a Savaria Történelmi Karnevál, ahol egy majd megcsodálhatjuk az egyelőre még száz pecsétes titokként őrzött attrakciót.  

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére