Valótlant állított, most fizethet Nemény András

• 2022. december 01., csütörtök •
Bebizonyosodott, hogy a szombathelyi polgármester megsértette dr. Dankó István parlamenti alelnöki titkárságvezető személyiségi jogát a februári közgyűlésen. Másodfokon ugyanis helybenhagyták az ezzel kapcsolatos elsőfokú bírósági ítéletet.
Valótlant állított, most fizethet Nemény András

- A lehető legtárgyilagosabban és emberközpontú módon ítélte meg az ügyet a bíróság mindkét fóruma. Ezek megállapították, hogy

dr. Nemény András megsértette a jó hírnévhez való jogomat, és nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt híresztelt rólam

- fogalmazott a Frisss.hu-nak az érintett. Dr. Dankó István, dr. Hende Csaba parlamenti titkárságának vezetője, korábbi államtitkár kihangsúlyozta, hogy ő tisztviselő, nem politikus, ezért felháborította a polgármester elfogadhatatlan magatartása. - Fel kell lépni az ilyen gátlástalanságokkal szemben, ezeket senkinek nem szabad eltűrnie - mondta.

Mint ismert, a botrány azután robbant ki, hogy a Markusovszky utcai telekre tervezett parkolókkal kapcsolatos közgyűlési napirendi pontnál dr. Nemény András polgármester azt mondta: "...(Hende Csaba)... hozott egy volt közigazgatási államtitkárt, aki elég kétes hírű volt úgy az anyagok átnézése után, mert láthatóan a hírek szerint saját magának, cégének sikerült egy komoly közbeszerzést intéznie, amikor a Honvédelmi Minisztériumnál volt."

A titkárságvezető már akkor rögtön leszögezte, hogy soha nem volt semmilyen cég a tulajdonában, így ilyen megbízást sem adhatott. A volt államtitkár szerint a polgármester kijelentésével azt sugalmazta, hogy közpénzből a saját tulajdonában álló gazdasági társaságnak adott megbízást. Dr. Dankó István pert indított, amelyben azt kérte, állapítsa meg a bíróság a személyiségi jogainak megsértését.

Elsőfokon ezt meg is állapították, most pedig a másodfokú eljárás ezt az ítéletet helybenhagyta

- tudtuk meg.

Kiderült továbbá, hogy dr. Nemény András polgármester a nyertes peres eljárás következtében a perköltségen túl sérelemdíjat is köteles megfizetni, amelyet információink szerint dr. Dankó István jótékony célra ajánl fel Szombathelyen.

Nem csupán saját maga miatt vitte végig az ügyet a volt államtitkár. - Határozott célom volt elérni, hogy a szombathelyi polgárok számára kiderüljön, lássák, hogy a polgármester a város közgyűlésén, nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt híresztelt. Úgy véli,

egy polgármesternek nagyon pontosan kellene fogalmaznia, amikor hivatalosan sok ember előtt megnyilvánul,

hiszen az emberek arról, amit mond, azt feltételezik, hogy az igaz. Ha ez így van, csak akkor lesz hiteles és alkalmas. - A bíróság jogerős ítéletének birtokában úgy gondolom, hogy az én ügyemben nem volt az - mondta dr. Dankó István, aki hozzáfűzte, a döntés ellen fellebbezésnek már nincs helye.

közösség

további frisss

lap tetejére