Tulajdonosváltás a Haladásnál?

forrás: vaol • 2021. október 24., vasárnap •
Amennyiben a csütörtöki közgyűlésen rábólintanak a képviselők, a Haladás Marketing Kft. lehet a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-csapatának új, többségi tulajdonosa.
Tulajdonosváltás a Haladásnál?

Csütörtökön közgyűlést tart a szombathelyi önkormányzat. Az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokkal kapcsolatos döntések között szerepel a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. törzstőke-emelése. Az esetleges, jelentős tőkeemelést az egyik tulajdonos, a Haladás Marketing Kft. hajtaná végre, így a jelenlegi 8,54 százalékos tulajdoni arányból 88,74 százaléka lenne – ezzel pedig többségi tulajdont szerezne a klubban. A Haladás Markerting Kft. – és egyben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. – ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni.

Az előterjesztésből az is kiderült, hogy a törzstőke-emelés mellett aranyszavazatot kapna az Illés Sport Alapítvány a szakmai igazgató/sportigazgató kinevezése, megbízása, illetve a jogviszony megszüntetése és az utánpótlás csapatok megjelölése terén. Az önkormányzat aranyszavazata is megmarad, egy pontban változna: a társasági szerződés módosítására nem vonatkozna.

Huszonkét hónapja vette át a Szombathelyi Haladás ügyvezetői feladatait Séllei Árpád, és azóta úgy tűnik, felfelé ívelő pályára állt a csapat. Séllei úgymond a lejtőn lefelé rohanó, az NB II-ben a kiesés elől menekülő együttes ügyvezetését vette át. Noha azóta a büdzsé nem változott – főtámogató sem érkezett – másfél év alatt, sok-sok helyi játékossal, szombathelyi szakmai stábbal bajnokesélyes csapat alakult a Rohonci úton. A Haladás jelenleg harmadik a tabellán, csak egy pont a hátránya a listavezető Vasassal szemben. Ez is azt bizonyítja, becsületes, szisztematikus munkával is lehet sikereket elérni, jó irányba mozdítani egy csapat szekerét.

Séllei Árpád kinevezésekor azt is vállalta, hogy a Haladás mellé új, tőkeerős tulajdonost hoz, olyat, aki hosszú távon működteti a Haladást. Nos – információink szerint – korábban már két, jelentős támogatóval tárgyalt Séllei Árpád, ám azok a megbeszélések végül nem vezettek sikerre, viszont most a harmadikkal folytatott tárgyalások – úgy tűnik – sikerre vezetnek. Ehhez azonban összefogás kell, csak úgy realizálódhat a remélt tulajdonosváltás, ha mindenki az ügy mellé áll. Azaz, ha csütörtökön a képviselők is megszavazzák az előterjesztést.

– Hosszú évek óta várunk egy tőkeerős tulajdonosra, örülünk, hogy a jelek szerint ez valósággá válhat – ezt már a Hali egyik törzsszurkolója mondta. – Sok szurkolótársammal beszéltem, mindannyian örülnének a váltásnak. Van egy remek csapatunk, remek szakmai stábunk, gyönyörű stadionunk, sok szurkolónk – egy olyan komoly tulajdonos hiányzott, aki anyagi biztonságot nyújt és akivel komoly céljaink lehetnek. Mert hiába van nekem luxus Mercedesem, ha nincs pénzem megtankolni. Olvassuk, hogy van olyan, aki nagy Hali-szurkolónak mondja magát, most pedig hisztizik, hogy ezért nem jó, azért nem jó az új tulajdonos. Pedig most nagy lehetőség előtt áll a Haladás! – fogalmazott a szurkoló.

Egy éve egyébként éppen a Haladás Sportkomplexumban tartott fórumon tett ígéretet Nemény András a szurkolóknak. Úgy fogalmazott: „Nem vagyunk ellenségesek a futballkubbal, de az lesz a megoldás, ha jön egy valódi tulajdonos. Tiszta viszonyokat kell teremteni, mi partnerek leszünk ebben.”

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére