Természetes segítség a gyermekvállaláshoz: ezekre figyeljünk

szponzorált tartalom (x) • 2022. július 11., hétfő •
Számtalan tényező van befolyással arra, hogy egy nő mikor esik teherbe: számít a kora, a partnere, a biológiai adottságai – ám ezek mellett a különböző életmódbeli szokások is hatással vannak a folyamatra. A most felsoroltak között persze vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni, az életmódunk és szokásaink azonban pont nem ilyenek!
Természetes segítség a gyermekvállaláshoz: ezekre figyeljünk

Ez pedig azt jelenti, hogy kisebb, természetes változtatásokkal sokat tehetünk azért, hogy hamarabb megtörténjen a fogantatás. A következőkben ehhez adunk tippeket.

Mikor kezdjünk gondolkodni?

Mielőtt máris az alább felsorolt természetes megoldásokhoz – vagy szakemberekhez fordulnánk –, nem árt tudni néhány adatot. A 19-26 éves korcsoportba tartozók 92%-a általában 1 év után sikeresen teherbe esik. A 35 év fölöttieknél ez az arány 82%. A párok 20-37%-a jár sikerrel a próbálkozás első három hónapjában, de akkor sincs semmi ok az aggodalomra. Akkor kezdhetünk el alternatív megoldásokon gondolkodni, ha egy év után sincs pozitív eredményünk. Ha ez után sem járunk sikerrel, akkor áttérhetünk az alábbi tippekre.

Természetes tippek leendő anyáknak

Nézzük tehát, milyen természetes eljárásokat alkalmazhatunk, ha szeretnénk minél előbb gyermekáldás elé nézni! Az egyik legfontosabb tényező, amire figyelnünk kell, az nem más, mint az időzítés. Figyeljük a ciklusunkat, és az együttléteket az ovuláció időszakára összpontosítsuk! Emellett oda kell figyelnünk az egészségünkre is: szedjünk multivitaminokat és végezzünk rendszeres – ne túl megerőltető – testmozgást!

Legalább ennyire lényeges a táplálkozás is. Fogyasszunk minél több egészséges, friss, organikus alapanyagot, együnk több rostot és antioxidánst – az isteni zöldségek és gyümölcsök mindig jó ötletnek bizonyulnak. Eközben kerüljük a transzzsírokat, a koffeint és az egészségtelen szokásokat! Ha valamilyen betegséggel küzdünk, akkor annak megfelelően állítsuk be az étkezésünket! Ha például miómánk van, az a mióma diéta követésével akár kezelhető is! Ez pedig nagy segítséget nyújt a testünknek a teherbeeséshez. De a miómadiéta mellett már a PCOS-ra is találunk megoldást: fogyasszunk kevesebb szénhidrátot, ezzel támogatva a testünket!

Az étkezés és a szintén említett testmozgás ráadásul hozzásegít minket az egészséges testsúly kialakításához, ami tovább fokozza a termékenységet! Ez egyébként nemcsak a páros női tagjára igaz – a férfiaknak is érdemes formában maradniuk, ha szeretnék csúcsra járatni a termékenységüket.

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a szellemi vonatkozások mellett sem, hiszen ezek is legalább annyira fontosak, mint a testiek. Ahhoz, hogy a gyermekvállalás mihamarabb valósággá váljon, elengedhetetlenek a nyugodt mindennapok. Amennyire csak lehet, kerüljük a stresszes helyzeteket, vagy kezeljük azokat különböző módszerekkel – például jógával vagy meditációval.

És ezt nem csak a mindennapokra értjük: a fogantatást nagyban megnehezítheti az, ha a páros tagjai rástresszelnek a folyamatra. Ha ekörül forog minden gondolatunk és már előre félünk, hogy „mi lesz ha…”, azzal sokat rontunk az esélyeinken. Ne aggódjunk, minden úgy fog alakulni, ahogyan annak lennie kell!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére