Tengerentúli viták, európai egységesülés - Alkotmányjogi kérdések az MCC-ben

• 2022. május 18., szerda •
Dr. Sándor Lénárdot, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetőjét látja vendégül jövő kedden a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja. Az előadó a most megjelenő interjúkötete kapcsán a tengerentúli közpolitikai viták megértésében segít a közönségnek. Beszél majd az Egyesült Államokról, de Európáról is!
Tengerentúli viták, európai egységesülés - Alkotmányjogi kérdések az MCC-ben

Alkotmányjogi utazások Amerikában – ezzel a címmel lesz könyvbemutató és könyvvásár is az MCC következő alkalmán. Az Alkotmányjogi utazás Amerikában című interjúkötet történelmi távlatban és izgalmas anekdotákon keresztül eleveníti meg azokat az alkotmányjogi kérdéseket, amelyek nélkülözhetetlenek a tengerentúli közpolitikai viták mozgatórugóinak megértéséhez. A könyv megjelenése alkalmából szervezett beszélgetés ugyanakkor nemcsak az Egyesült Államokhoz kapcsolódó kérdéseket veszi szemügyre, hanem a tengerentúli történelmi tapasztalatok és tanulságok fényében értékeli az európai egységesülés legfőbb jelenkori vitáit.

A könyvbemutatót dr. Sándor Lénárd, a kötet szerzője, az NKE Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének kutatója, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője
tartja, beszélgetőtársa pedig dr. Balázsy Péter megyei jegyző, az MCC alumnija lesz.

A rendezvényen egy könyvvásár keretében bemutatkozik az MCC Press kiadó is. 2022. május 24., kedd 17:00 óra. Helyszín: szombathelyi MCC képzési központ, Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet.
Regisztrációs link: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-szombathely-alkotmanyjogi-utazasok

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére