Tájfutók és a Jurisich Kupa

SzR-HE • 2015. október 11., vasárnap •
A teljes hétvégén Szombathelyen versenyeznek a felsőoktatási intézmények legjobb magyar tájékozódási futói. Szombaton és vasárnap már a Jurisich Kupát vették célba.
Tájfutók és a Jurisich Kupa

Még ebben a tanévben, a jövő nyáron, Miskolcon rendezik meg az egyetemi-főiskolás tájékozódási futó világbajnokságot. A hagyományok és az elődök sikerei köteleznek, hiszen 1982-ben, Svájcban, a BDTF váltója 7. helyen végzett, 1992-ben pedig szintén a BDTF hallgatója, Bokros Andrea a magyar váltó tagjaként ért el 4. helyezést a világ legjobbjainak versenyén. 

A Szombathelyen megrendezett országos bajnokság főszervezője, dr. Kiss-Geosits Beatrix a frisss.hu-nak elmondta, hogy a férfiak pályavariációja különböző, tehát noha egy helyről, a Falumúzeumból indultak, a start után sokfelé vált szét a versenyzők útja. A férfiak távja 3,5 km, a hölgyeké pedig 3 km volt és a feladat teljesítése közben a Csónakázó környékét, a szigetet, a Tófürdőt, a kempinget, és persze a Falumúzeumot is keresztül kellett futni. 

Azt is megtudtuk, hogy a regionális rangsoroló versenynek hívott Jurisich Kupa rendkívül népszerű az egyetemisták, főiskolások körében, annak ellenére, hogy a kupa 2. napján már kedvezőtlenre fordult az időjárás, hiszen vasárnap már esett és az erős szél sem tette könnyebbé a feladat teljesítését. 
A főszervező, aki egyébként 30 éve foglalkozik tájékozódási futással, azt is világossá tette számunkra, hogy tájfutó verseny nagyon ritkán marad el rossz időjárás miatt.  
A Jurisich Kupa valamennyi résztvevője egy órán belül teljesítette a távot.  

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére