Két pont között nem a legrövidebb út a leggyorsabb

Szita R - Tóth A. • 2015. október 10., szombat •
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a NYME Sporttudományi Intézete a hétvégén Szombathelyen rendezi meg a tájfutók országos bajnokságát.
Két pont között nem a legrövidebb út a leggyorsabb

A háromnapos rendezvény első napján Szombathely híres történelmi helyszínein haladtak át a versenyzők, de ott volt közöttük az egykori egyetemi-főiskolai tájfutó válogatott kerettag, Koczka Tibor is, aki rendhagyó városnézésnek nevezte a péntek délutáni programot. Ma már a város sportéletéért is felelős alpolgármestertől megtudtuk, hogy a verseny szombati, vasárnapi helyszíne a Falumúzeum és a Parkerdő lesz.

Az eseményen világ-és Európa bajnok  tájfutók és a jelenlegi hazai tájfutó mezőny élvonala is képviselteti magát.


Az országos bajnokság megnyitója a mazsorettek bevonulásával kezdődött, majd tizenkettő felsőoktatási intézmény sorakozott fel a Fő téren tartott köszöntőkre. 
Elsőként dr. Székely Mózes, a MEFOB főtitkára szólította meg a hallgatókat, amikor elmondta, hogy a tájfutásnak múltja, jelene és jövője is van, majd hozzátette, hogy abban bízik, hogy a legjobbak közül többen a magyarországi tájfutó világbajnokságon is részt vehetnek majd. 
A megnyitón Koczka Tibor alpolgármester elmondta: a futó akkor is nyer, ha veszít, mert a futás egy életforma. A jó tájfutó pedig jól tudja, hogy két pont között pedig nem feltétlenül a legrövidebb út a leggyorsabb. 


A házigazda nevében pedig dr. Németh István, a NymE rektor-helyettese köszöntötte a versenyzőket, aki szerint a gyorsaság mellett az intelligencia a legfontosabb. 
Az első napi eredményhirdetésen kiderült, hogy a férfiak ,A’ kategóriás versenyét Bakó Áron (BME) nyerte Fehérvári Dániel (TE) előtt. A hölgyeknél Weiler Virág (BME) győzött Kovács Filoména (PTE) előtt.   


Az országos bajnokságot számos kulturális rendezvény kíséri.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére