Szijjártó: A baloldali ellenzék álláspontja a kínai vakcináról végleg megbukott

• 2021. május 08., szombat •
A világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó: A baloldali ellenzék álláspontja a kínai vakcináról végleg megbukott

Szijjártó Péter közösségi oldalára feltöltött videójában reagált arra, hogy a WHO engedélyezte a kínai Sinopharm oltóanyag vészhelyzeti használatát. Hangsúlyozta: a WHO a világ legfelsőbb szintű döntéshozatali fóruma egészségügyi kérdésekben, ott dolgoznak a világ legjobb és legtapasztaltabb szakértői.

„Felelőtlen és az emberek életét veszélyeztető politikát folytatott és folytat az ellenzék”

A Sinopharm-vakcina engedélyezésével a készítményt arra a listára helyezték, amelyen a többi Magyarországon használt „úgynevezett nyugati vakcina”, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca és a Moderna oltóanyaga szerepel – húzta alá.

Rendkívül felelőtlen és az emberek életét veszélyeztető politikát folytatott és folytat az ellenzék, most azonban ez az álláspontjuk végleg megbukott”

– mondta a külügyminiszter.

Ez egy biztonságos és hatásos oltóanyag

Megjegyezte: „most biztosan nagyon sokan szégyellik magukat” a baloldali ellenzék soraiban, hiszen politikusaik az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy lebeszéljék a magyar embereket a Sinopharm-oltás felvételéről. Közölte: már nemcsak a magyar szakemberek, hanem a világ legjobb nemzetközi szakemberei is világossá tették, hogy ez egy biztonságos és hatásos oltóanyag.

Forrás: mandiner.hu
Kép: Földházi Árpád

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére