Szakmai körökben versenyeznek – Elindult az SZKTV

frisss • 2020. január 11., szombat •
Az országszerte hétfő óta zajló tudáspróbára 251 fő jelentkezett Vas megyében, a versenyzők 33, a gazdasági kamarához tartozó szakképesítésben mutathatják meg mire képesek leendő foglalkozásukban.
Szakmai körökben versenyeznek – Elindult az SZKTV

Az írásbeli elődöntőket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák közreműködésével bonyolítja le, Szombathelyen január 22-én, a Magyar Kultúra Napján ér véget a verseny első fordulója.


Az elődöntők lebonyolítását a Vas Megyei Kereskedelmi Iparkamara munkatársai az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara központi Versenyszabályzata alapján végzik. A középiskolások rangos hazai és nemzetközi seregszemlén való részvételére és a fiatalok szakmatanulásának népszerűsítésére az MKIK „Állj közénk!” szlogennel szervezett országjáró roadshow-t az elmúlt hónapokban.
Idén először online formában is versenyeznek a diákok. Vas megyében 5 szakképesítésben számítógépen dolgoznak a leendő irodai titkárok és az informatika szakmacsoportban tanulók. A három hét alatt lezajló versenyt követően a dolgozatokat február 5-én, az előre megadott időpontokban tekinthetik meg a középiskolások a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Az eredménytől függően a sikeresen teljesítő versenyzők a komplex szakmai vizsga alól felmentést kaphatnak, továbbjuthatnak a válogatóba és részt vehetnek tavasszal az országos döntőn a Szakma Sztár Fesztiválon, ahol tavaly több Vas megyei versenyző is dobogós helyezést ért el.


Fotó: szakmasztar.hu

közösség

további frisss

lap tetejére