Női röplabda: magabiztos győzelem a Mecsekalján

frisss.hu • 2015. december 08., kedd •
Az NB II-es röplabda bajnokságban első HVSE/VSA látogatott a harmadik helyezett PTE PEAC csapatához. A rangadónak megfelelő alapot adtak a doboló, kerepelő szombathelyi és a pécsi szurkolók, akik közül a meccs végén a vasiak örülhettek jobban.
Női röplabda: magabiztos győzelem a Mecsekalján

Mindkét csapat nagy elszántsággal kezdte a mérkőzést. Felváltva estek a pontok, jelentősebb előnyt egyik csapatnak sem sikerült kialakítani. Kiss Brigitta szélről volt eredményes, melyre Májusi Dóra válaszolt. A pécsi csapat középtámadásai és nyitásai jelentettek nehézséget a vendégeknek. Továbbra is szorosan alakult a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett pillanatnyi előnyt. A végjáték is hasonlóan alakult. 22-22-nél Kiss Rebeka középtámadásával egyenlített a Pécs, majd jutott játszmalabdához. Tóth Zsuzsanna parádés sánccal egalizált, majd egy szenzációs ász nyitással lezárt a játszmát a zöldek javára. (24-26).

Felpaprikázott hangulatban kezdte a második játszmát a pécsi csapat. Bokor Laura kiváló nyitásaival fordította meg az eredményt 5-2-re. Tóth Zsuzsanna nyitásai is élményszámba mentek, így 9:5-ös vendégelőnynél hazai időkérés következett. Nagyobb erőket mozgósított a PTE, előbb egyenlített, majd átvette a vezetést is. Szépen komponált támadásokkal zárkózott és egyenlített a listavezető szombathelyi csapat. Bokor Laura ütéseivel érkezik a végjátékba a zöld-fehér csapat. 21-19-nél már kettő az előny a vendégeknél. Seres Szilvia két jó nyitásával egyelőre hozza az állást. Tóth Zsuzsanna nagyszerű ejtése ismét két pontos előnyhöz juttatja a HVSE-t. Kiss Rebeka középütésével még közelebb kerül ellenfeléhez a pécsi együttes, azonban ez nem elég a játszma megnyeréséhez, mert Tóth Zsuzsanna szélsőütésével megnyeri a második játszmát is az éllovas.

Óriási lendülettel, vendég örömjátékkal indult a harmadik szett. Varga Nikolett nyitásaival és nagyszerű sánccal és csapatmunkával állva hagyta ellenfelét a zöld-fehér gárda. A mérkőzés e szakaszában ellenállhatatlanul játszott a vendég alakulat. Remek teljesítményükkel nagy előnyre tettek szert. 18-10-nél, már 8 pont fölé nőtt a különbség. Parádés játékkal növelte előnyét a Haladás. Végig koncentrált teljesítménnyel, nagy akarattal a fiatal válogatott Dancsecs Nikolett csodálatos sáncával zárta rövidre a szettet és a mérkőzést a listavezető Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia csapata. Győzelmével továbbra is az első helyről várhatja a januári folytatást a Haladás VSE/VSA csapata.


Mucsi Péter: Ma talán a bajnokság legösszeszedettebb teljesítményével hozta a győzelmet csapatom. Rangadóhoz méltó mérkőzésen, egy kiválóan játszó, nagyon motivált pécsi csapatot sikerült ma legyőznünk. Kulcspontja volt a mérkőzésnek a nyitásaink minősége. Ez megalapozta a kiváló halójátékunkat is. Nagyon boldog vagyok, hogy a végjátékokat összeszedetten, nagy koncentrációval hozta a csapat. Gratulálok az ellenfélnek nagyszerűen küzdöttek, nagy erőbedobásra kényszerítettek bennünket. A saját csapatomat is dicséret illeti, külön azért is, hogy a tabella élén állunk a bajnokság felénél. Boldog békés ünnepet kívánnunk minden kedves szurkolónknak, barátunknak és a velünk nem szimpatizálóknak is! Nélkülük ez a rész siker nem jött volna létre!

PTE-PEAC – Haladás VSE / Vasi Sport Akadémia 0:3 (24,23,14)
Pécs, 150 néző

vezette: Szabó, Harsági
HVSE/VSA:  Varga Nikolett, Bokor Laura, Fazekas Szilvia, Tóth Zsuzsanna, Kiss Brigitta, Dancsecs Nikolett, Zoltán Anna(libero) csere: Végh Júlia, Varga Réka
Jók: Varga Nikolett, Bokor Laura, Zoltán Anna, Tóth Zsuzsanna (a mezőny legjobbja)
Vezetőedző: Mucsi Péter,
edző: Bodovics Árpád, Antonio Mircea Petre

közösség

további frisss

lap tetejére