Nemzetek konyhái versenyeznek tavasszal az ízlelőbimbókért

• 2020. január 16., csütörtök •
Első alkalommal nyitja meg kapuit májusban a Savaria Gourmet Piknik.
Nemzetek konyhái versenyeznek tavasszal az ízlelőbimbókért

Szinyei Merse Pál alkotását, a Majálist tessék elképzelni, mert ahhoz hasonló pikniket szeretnének kialakítani majd a rendezvény szervezői a Csónakázó tó szigetén. Az előkészületek már javában zajlanak, egy igazi exkluzív gourmet fesztiválnak ad otthont Szombathely, amelyhez fogható még sosem volt a városban.

"Ez abban különbözik majd a többitől, hogy egyrészt nem az a klasszikus értelemben vett fesztiválszerű rendezvény lesz, hanem piknik, tehát pokrócokra lehet leheveredni, vagy babzsákokban ejtőzni. Másrészt pedig az egész alapját a fine dining stílus adja. Éttermenként csak két ételt kínálunk, azt azonban minden résztvevő maga választja meg, hogy elő- és főételt készít, vagy főételt és desszertet" - tájékoztatta lapunkat Farkas Mónika, a Daniel & Frére Kft. marketing menedzsere. A rendezvényen mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb ételkülönlegességet. "Lesz steak, sushi, halas és indiai ételek, kacsa, szarvasgombás cég is érkezik, és természetesen nem maradunk ital nélkül sem. Mások mellett a Cornus Pálinkaház és a Bortársaság is legkiválóbb nedűiket vonultatja fel" - ismertette röviden az étel- és italválasztékot Farkas Mónika.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, így például a többi közt lesz rántott hús is, persze fine dining stílusban. A piknikről szóló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szombathely nyitott a gasztronómiai programokra, elég ha csak a Savaria Karneválra, vagy a Street Food fesztiválra gondolunk. Ezek az események az utóbbi években tömegeket vonzottak.

A Savaria Gourmet Piknik ezektől egy kicsit eltérő lesz. A tervek szerint 5000 forintért lehet majd jegyet váltani az eseményre, és ennek csaknem felét levásárolhatják a látogatók. A Rádió 1 is kitelepül a rendezvényre, és a helyszínről folyamatos bejelentkezéseket hallhatnak

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére