Nem megy itt mifelénk ez a fűnyírósdi

sd • 2020. augusztus 13., csütörtök •
Szinte nincs olyan kerülete a városnak, ahol ne találnánk vadul burjánzó gaztömeget. Ahol pedig füvet nyírtak, nem minden esetben sikerült maradéktalanul elvégezni a feladatot.
Nem megy itt mifelénk ez a fűnyírósdi

Egy héttel ezelőtt Szendrő-Németh Tamás civil aktivista fejezte ki kendőzetlenül elégedetlenségét a jelenlegi városvezetés parkfenntartási munkájával kapcsolatban. Merthogy egy tisztább, szebb, zöldebb város vízióját vázolták fel nagyon lelkesen a tavalyi kampány során. Szendrő-Németh a Széll Kálmán utcából jelentkezett be egy videóüzenetben, aminek során méretet is vett a gyalogjárdán található gaztengerről.
- Az igazmondó Nemény elvtárs programígérete szerint gondozottá válik a város, és megszüntetik a 9 éve rosszul működő szégyenletes parkfenntartási rendszert. Hát ezt olyan jól sikerült megszüntetni Nemény elvtárséknak, hogy gyakorlatilag soha nem látott gaztenger verte fel a Széll Kálmán utcát - elégedetlenkedett az aktivista.

Nem sokkal ezután már örömmel jelentette be Szendrő-Németh Tamás, hogy ugyan sikerült foglalkoznia a gazkérdéssel a városnak, de a parkfenntartási munkálatok hagytak némi kívánnivalót maguk után.
- Abból áll a gaztalanítás náluk, hogy nem gyomoznak, hanem kijöttek egy fűkaszával, vagy valami mással, és megkapirgálták a füvet. (...) Ha nem látnám a saját szememmel, azt mondanám, ilyen nincsen. (...) Ennek az utcának, ami Széll Kálmánról van elnevezve, így kell kinéznie?! - háborodott fel.  

A minap Horváth Gábor önkormányzati képviselő is megörökítette a kámoni városrészen, miként dolgoznak a parkfenntartók.
"A kámoni városrészen a Szompark július 15-én kezdte meg az utolsó kaszálást. Ígéretük szerint 21 nap múlva, azaz augusztus 5-én érkeztek volna újra a területre. 27 napot követően, tegnap egy röpke pillanatra megjelentek. Majdnem 4 hét telt el az utolsó fűnyírás óta. A Maros utcán jöttek végig, a Szófia utcát és a keresztutcákat kihagyták. Ismét elveszett a koncepció. Jobb és gyorsabb lett a fűnyírás a városban? Három hét alatt körbeérnek?" - tette fel a költői kérdést a képviselő.

Vannak, akik úgy vélekednek, nem lehet elvárni a jelenlegi baloldali városvezetéstől, hogy varázsütésre minden megváltozzon, idő kell nekik. Lehet. De ahhoz nem kellett idő, hogy kiszolgálják, kifizessék a haverokat, ahhoz sem, hogy egy csapásra hazavágják a Szombathelyi Médiaközpontot, de ahhoz sem, hogy egy alkalmatlan embert nyomjanak be a Vasivíz élére, és akkor még mindehhez hozzátehetjük a kukkolóbotrányt, ami ha beigazolódik, az is csak nekik köszönhető. És még csak 10 hónapja vannak hatalmon.

Kép: Horváth Gábor Facebook-oldala
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére