Nem adott elsőbbséget az idős sofőr, elütötte a fiatal biciklist

metropol.hu • 2023. szeptember 18., hétfő •
A 73 éves vétkes sofőr először nem is akarta elismerni a hibáját. Rendőrség vizsgálta az idős sofőr szabálysértését.
Nem adott elsőbbséget az idős sofőr, elütötte a fiatal biciklist

Egyre több olyan balesetről lehet hallani, ahol egy idős sofőr figyelmetlensége okoz balesetet. Nemrég Székesfehéváron is majdnem ez okozott tragédiát… - írja a metropol.hu.

Egy 73 éves sofőr az egyik reggel egy ingatlan udvara felől közlekedett az Új Csóri út irányába. Haladása során a kivezető útszakasz és az Új Csóri út mellett lévő kerékpárút kereszteződésénél jobbra kívánt kanyarodni, azonban figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!”  jelzőtábla utasítását, és járműve jobb elejével a jobbról szabályosan közlekedő kerékpárosnak ütközött. A baleset következtében a kétkerekűt vezető 37 éves helyi férfi súlyosan megsérült, a járművekben nem keletkezett kár. 

A szakértők bevonásával folytatott eljárásban a székesfehérvári egyenruhások bizonyítási kísérletet is tartottak, elemezték és értékelték a nyomozás során beszerzett adatokat. A rendőrök teljes részletességgel felderítették a történteket, így az autós, aki elsőként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát felelősnek a baleset bekövetkezéséért, végül elismerte a felelősségét – olvasható a Police oldalán. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a közlekedésrendészeti szakemberek a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Kép: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére