Mennyibe került a szombathelyieknek Ungár önfényezése?

sd • 2020. október 12., hétfő •
Az elmúlt napokban a szombathelyi és környékbeli postaládákba került egy hazugságoktól hemzsegő politikai propagandakiadvány. Ebben egy egész oldalon hirdetőként szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég, illetve intézmény: a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. és az AGORA.
Mennyibe került a szombathelyieknek Ungár önfényezése?

- A kiadványban Ungár Péter budapesti milliárdos azt bizonygatja, hogy ő mekkora elkötelezettje Szombathelynek; ezért aztán ő lesz a legjobb a város parlamenti képviselőjének - kezdte sajtótájékoztatóját hétfőn Illés Károly, a szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. Hozzátette: sokat levon Ungár állításainak értékéből, hogy Szombathelyhez semmilyen kötődése sincs. Sosem élt itt, ma sincs lakása a városban, és arról sem tudni, hogy valaha bármit is tett volna az itt élőkért.


- Tudjuk ellenben, hogy képviselőjelöltként Budapesten szokott indulni. Tudjuk, hogy próbálkozott és próbálkozik politikai és médiabefolyást szerezni magának Pécsett, Egerben, Győrben és Szentgotthárdon is. Ami minket, szombathelyieket most leginkább érdekel: mibe került ez a lap nekünk, szombathelyieknek? Ezért az alábbi kérdéseinkre várunk választ haladéktalanul a városi cég és intézmény vezetőitől, Kovács Mártától és Horváth Zoltántól:


- Mennyi városi közpénzt költöttek Ungár Péter budapesti milliárdos reklámozására?
- Hogy jutott tudomásukra, hogy ez az alkalmi propagandakiadvány készül?
- Ki adott utasítást nekik arra, hogy városi közpénzből támogassák a budapesti milliárdos önfényezését? Vagy maguktól jutott eszükbe? Ha igen, miért gondolták, hogy joguk van politikai propagandát finanszírozni a rájuk bízott közpénzből? - tette fel a kérdést Illés Károly.

A frakcióvezető Nemény András polgármester felé is intézett kérdést:
- Ön szerint ma, amikor a koronavírus-járvány gazdasági-pénzügyi nehézségeket okoz Szombathelynek is, rendben van-e, hogy városi cégek a mi pénzünkből hirdetőként támogassanak egy budapesti milliárdost Szombathelyt érintő politikai törekvéseiben? Miért nem inkább szombathelyi iskolák vagy szociális intézmények számára vett ezen összegből maszkot és kézfertőtlenítőt?

Illés Károly felszólította a TÁVHŐ felügyelőbizottságát, valamint Horváth Soma alpolgármestert, aki az Agorát felügyeli, hogy haladéktalanul indítsanak vizsgálatot az ügyben, és állapítsák meg a felelősöket.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére