Megnyitotta kapuit az ország első autós safari parkja

• 2020. május 21., csütörtök •
Ifj. Richter József régi álma vált valóra, amely mentőövként is szolgál a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került Magyar Nemzeti Cirkusz és Richter Flórián Cirkusz számára.
Megnyitotta kapuit az ország első autós safari parkja

Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be a park területére, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat - olvasható a Magyar Nemzeti Cirkusz honlapján.

Járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitotta meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz ’Safari Parkja’. „Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100%-ig biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkba egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online” – foglalta össze ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával és a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével egyeztetve megtalálták azokat a megoldásokat, amelyekkel az előírásoknak minden szempontból eleget tudnak tenni. Korábbra tervezték a megnyitást, de azért halasztották el, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a dolgozók figyelmét.

Kiruccanásunkkal egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére. „Régi álmom valósul meg a ’Safari Parkkal’, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz, és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt a kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek” – foglalta össze ifj. Richter József.


fotó: alapjarat.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére