„Köszönöm, hogy segítettél a csodás kezeiddel” – megható levélben mondott köszönetet Barni az orvosának

borsonline.hu • 2023. szeptember 10., vasárnap •
Szívszorító sorokat írt orvosának az a 12 éves kisfiú, aki egy speciális gerincműtéten van túl. Testvére gyűjtést szervezett neki, így most iskolájában egy fészekhinta várja.
„Köszönöm, hogy segítettél a csodás kezeiddel” – megható levélben mondott köszönetet Barni az orvosának

Góg Barnabás, egy tiszaalpári kisfiú ikertestvérével együtt koraszülöttként látott napvilágot lassan 13 éve. Testvére, Zsombor agyvérzéssel született, viszont maradandó károsodást ez nem okozott nála, egészséges gyerekként éli mindennapjait. Barnabást azonban igencsak megviselte a koraszülöttség, melynek komoly következményei lettek - írja a borsonline.hu.

A fiú eddig négy operáción esett át: két koponyaműtéte volt, egy lágyéksérvi, és egy tavasszal történt speciális gerincműtéten is túl van, amit Budapesten végeztek el egy gerincklinikán.

A műtét hét órán keresztül tartott.  

A lassan 13. életévet betöltő fiú „A” típusú gerincbetegségben szenved. Ez azt jelenti, hogy a gerinccsigolyák fordított S alakban fejlődtek ki, amiket egyesével oda kellett rögzíteni egy vas sínhez. A gerincbetegség miatt más testrészei is eldeformálódtak. A budapesti beavatkozás szerencsére sikeres volt, melyet Barni egy szívszorító levélben köszönt meg az orvoscsapatnak. 

Köszönöm, hogy segítettél a csodás kezeiddel és csapatoddal 7 órán át tartó műtéttel, hogy olyan gyermek lehessek, mint egy egészséges kisfiú 

– írta Barni. 

Szeptember 1-én elkezdődött az iskola, ahová Barnabás is képes volt visszatérni. Ráadásul egy nem várt meglepetés is fogadta a kisfiút. 

Testvérének, Zsombornak ugyanis az az ötlete támadt, hogy szerezzenek be egy hintát Barnabás részére, mire visszamegy az iskolába. Azonban ez nem olyan könnyű tekintve, hogy egy iskola udvarára nem lehet akármilyen hintát felállítani, kizárólag olyat, ami megfelel az Európai Unió kikötéseinek. 

A család rádöbbent a horribilis árra, az összeg ugyanis közel 1,2 millió forintos tétel lett volna, de mégsem vetették el az ötletet: úgyszint Zsombor ötlete alapján gyűjtést szerveztek szeretett testvére számára.  

Nagy örömükre a hőn áhított hintát (lásd fent) sikerült beszerezni, mert rengetegen adakoztak a nemes cél érdekében. 

A gerincbeteg fiú hintáját a Bokrosi Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén avatták fel, amit Barnabás mellett természetesen minden diák örömmel használhat.

Képek: baon.hu, Vajda Piroska

közösség

további frisss

lap tetejére