Kitiltanák a miniszoknyát és a mély dekoltázst

SzR-MTI - Fotó: bien.hu • 2016. január 24., vasárnap •
Új öltözködési szabályokat jelentettek be a törvényhozásban.
Kitiltanák a miniszoknyát és a mély dekoltázst

Mitch Holmes, a kansasi törvényhozás választási és etikai bizottságának elnöke új szabályok bevezetését javasolja. A republikánus politikus szerint ugyanis a nőknek nem szabadna bizottsági meghallgatáson például mélyen kivágott blúzban vagy pulóverben megjelenniük, mert ez "provokatív és elvonja mások figyelmét".

A The Topeka Capital-Journal szerint a javaslat nagy vitát kelt, elsősorban azért, mert a férfiaknak semmiféle előírást nem tartalmaz, s ezt egyesek a nőkre nézve hátrányos megkülönböztetésként értékelik.

"Mondhatta volna csak egyszerűen azt, hogy megfelelő öltözékben kell megjelenni, anélkül, hogy külön kitért volna a nők öltözködésére" - kommentálta a Kansas City Star című lapban a vitát Holmes egyik republikánus kollégája, Stephanie Clayton.
"Engem egyszerűen elképeszt, hogy valaki ilyen megvetéssel kezel kansasi adófizető polgárokat" - tette hozzá a képviselőnő.    

Kansas nem az egyetlen szövetségi állam, ahol öltözködési szabályokat vezettek be a törvényhozásban a nők számára. Montanában és Wyomingban szintén vannak ilyen előírások. Montanában tavaly január óta tilos a miniszoknya és a túlontúl mélynek ítélt dekoltázs a törvényhozás épületében, Wyomingban pedig egy esztendővel korábban vezették be ugyanezt az intézkedést.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére