Kilenc évet kapott a hajléktalan nőt megmérgező szombathelyi férfi

frisss.hu • 2016. július 07., csütörtök •
Ma hirdetett ítéletet a Szombathelyi Törvényszék. Az eset tavaly áprilisban történt.
Kilenc évet kapott a hajléktalan nőt megmérgező szombathelyi férfi

Még tavaly áprilisban ezt a közelményt adta ki a rendőrség: "A mentőszolgálat munkatársai jelezték a rendőrségen 2015. április 7-én, hogy egy fedél nélkül élő asszonyhoz riasztották őket, aki Szombathelyen, az utcán rosszul lett, majd az orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette. Mivel felmerült a gyanú, hogy a 47 éves nő halálát idegenkezűség okozta, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben nyomozást indított halált okozó testi sértés gyanúja miatt ismeretlen személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az asszony egy öt személyből álló társasággal együtt beszélgetett és italozott 15 óra körüli időben. Mint kiderült, a nő elmondta társainak, hogy készpénzhez jutott. A megalapozott gyanú szerint S. Balázs és társa, F. Zsolt azért, hogy könnyebben hozzájussanak az asszony pénzéhez szeszes italt vásároltak, amelybe gyógyszert kevertek. A sértett az alkohol elfogyasztását követően rosszul lett, majd életét vesztette.

A nyomozók a 42 éves és a 27 éves férfit 2015. április 8-án elfogták és kihallgatták. A gyanúsítottakat a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására."

Most a Szombathelyi Törvényszék hozott ítéletet az ügyben. S. Balázst és társát, F. Zsolt a bíróság kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére