Kámon és Herény határán, az arborétumban szerveztek pikniket

vaol.hu • 2021. október 11., hétfő •
Horváth Gábor önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezésében zajlott az I. Kámon–Herény piknik szombaton a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjának zöldterületén.
Kámon és Herény határán, az arborétumban szerveztek pikniket

A két városrész szomszédsága hívta életre a rendezvényt: éppen Kámon és Herény határán, az arborétumban találkozhattak lakóik. A főzőcsapatok már 13 órától készülődtek. A Kámoni Konyhatündérek Horváth Gábor részvételével ragulevest főztek, desszertnek palacsintát kínáltak; az SOS-csapat a herényieket képviselte, ők tarját pácoltak és sütöttek; a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület tárkonyos-tejfölös halászlével készült Mátyás idejéből; a Herényi Nyugdíjasklub pedig pincepörkölttel.

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet sor- és váltóversenyeket, labdás ügyességfejlesztő játékokat és egészségügyi mérést szervezett. Galambos Bernadett gyógyfüves foglalkozást tartott gyerekeknek. A Rózsabors Műhely koncertre várta a családokat. A piknikre kilátogatott dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője is.

– A rendezvény erősíti a helyi identitást, az összetartozást. Fontosak a városon belüli szűkebb közösségek megmozdulásai, hiszen a részekből tevődik össze az egész, úgy vagyunk herényiek, kámoniak, oladiak, hogy szombathelyiek is vagyunk – mondta.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére