Háremrablás, jótékonysági gyűjtés, babakiállítás - karneváli ízelítő a Kőszegi utcából

há • 2023. augusztus 06., vasárnap •
Élményterápiás eszközök vásárlásában segít a gyermekvédelmi központnak a szombathelyi MIRA Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány: szokásos karneváli kitelepülésükön ismét jótékonysági gyűjtést tartanak, de más érdekességek is lesznek a Kőszegi utcában.
Háremrablás, jótékonysági gyűjtés, babakiállítás - karneváli ízelítő a Kőszegi utcából

Minden évben a belvárosi mozi mellett ver tanyát a civil szervezet a karnevál idejére, melynek elnöke, Bangó Mária Mira nemrég részletesen is ismertette az idei menetrendet. Céljuk a megszokott:

a Mesés Kelet rajongóit szórakoztatni, és egyúttal segíteni, jónak lenni.

Hogy hogyan?

- A Miraculum-Szultánia tavaly közel 300 önkéntessel dolgozott a karnevál ideje alatt, és idén augusztus 25-27. között is sok segítőre számítunk - mondta az elnök. - Várjuk azok jelentkezését, akik a szervezésben, adminisztrációban, beltéri munkákban és színpadi teendőkben segíteni tudnak.

Az összes közreműködőnk szintén önkéntes alapon érkezik

- tette hozzá. Hajfonás, csillámtetkó, hennafestés, arcfestés és hasonló alkotások elkészítésében, a fotózásoknál az öltöztetésben is elkél a támogatás, az alapanyagokat a szervezők biztosítják.

A hagyományos színpadi táncos produkciókon kívül a karneváli időszakban az AGORA moziban Póka Kornél András és Molnár Szilvia munkáiból nyílik kiállítás, ők az úgynevezett fine art stílusban dolgoznak. Ismét lesz üvegműves-bemutató, illat-túra, táncelőadások többféle műfajban, szellemi vetélkedők, kvízek. És igen, idén is lesz háremrablás - a mindig népszerű show-elemben a Savaria Legio katonái közreműködnek.

Átadják a "Rolika vándorcípő" díjat, amely tavaly talált először gazdára. A látogatók adományaiból a MIRA Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskolát támogatják:

élményterápiás eszközök vásárlásában, valamint élményterápiás (elsődlegesen helyi) kulturális és sportprogramokon való részvételben segítik őket.

Serczik Károlyné babagyűjteményéből a Kőszegi utcai civil irodában lesz kiállítás a karnevál ideje alatt - a civil sziget pedig az iroda előtt, a Kőszegi utca 9. szám alatti kapualjban lesz megtalálható.

 

közösség

további frisss

lap tetejére