Futsal: új edző és pénteki rangadó

SzR - Fotó: Tóth Arnold • 2016. február 25., csütörtök •
Swietelsky-Haladás VSE – Göcsej SK (HALI-ZTE) futsal rangadót rendeznek pénteken az Aréna Saváriában. A hazaiakat Lódi Tamás készíti fel a szomszédvári találkozóra.
Futsal: új edző és pénteki rangadó

Hosszú szünet után pénteken folytatódik a futsal bajnokság Szombathelyen. A megszokottól eltérően hazai pályán, pénteken 18.30-kor lép pályára a Haladás csapata a Zalaegerszeg ellen. A két város közötti örök rivalizálás, a sportban szerzett örök ellentét miatt biztosan jó mérkőzés lesz. 

Közben Marcos Angulo távozása után megtartotta első edzését az új edző, Lódi Tamás. Hétfő óta tehát a sportág egyik legendája vezeti a szakmai munkát a szombathelyi futsal csapatnál. Gőzerővel készül a gárda a pénteki rangadóra, a Zalaegerszeg ellen. 

Az új edző a honi futsal egyik klasszisa. A Gödöllővel kétszer nyert bajnokságot, majd Székelyudvarhelyen egy román bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett. 2009-ben szerződött Győrbe, ahol alapemberként vette ki a részét az ETO felemelkedéséből: ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztesnek vallhatja magát a győriekkel. A magyar válogatottban 173 alkalommal lépett pályára, címeres mezben 104 gólt rúgott. Kétszer (2005, 2010) szerepelt Európa-bajnokságon. Sőt, 2009-ben a Brazíliában gálameccset vívó világválogatottban is helyet kapott. Érdekesség, hogy Lódi játékosként az idei szezonnak is nekifutott a Győrrel, Szombathelyre viszont már úgy érkezett, hogy felhagy a futsallal, kizárólag az edzőségre koncentrál.

Az utóbbi éveken már tudatosan készültem az edzői pályára, korábban edzettem Győrben utánpótláscsapatokat, és a női gárdát is treníroztam. Bár pontosan tudom, hogy élvonalbeli felnőtt csapatot edzeni egészen más szintű feladat. Sok jó edzőm volt pályafutásom során, tehát volt kitől tanulni. És természetesen saját, pályán szerzett tapasztalataimat is szeretném hasznosítani. Tudom, hogy a Haladás nem a Győr. Itt nincsenek légiósok, nincs annyi válogatott játékos - mások a célok, a lehetőségek. De ez nem probléma számomra. Komoly lehetőséget kaptam egy jól működő, eredményes csapattól, azon leszek, hogy méltó legyek a bizalomra – nyilatkozta a 34 esztendős Lódi Tamás. 

Érdekes, de még külföldről is volt érdeklődő a megüresedett edzői posztra. A honi edzők közül is többekkel tárgyaltunk, végül Lódi Tamásra esett a választásunk. Ismertük a pályáról, tudtuk, hogy abba akarja hagyni a játékot. Egy fiatal, motivált edzőt szerződtettünk - aki azzal, hogy minket választott, tulajdonképpen lemondott egy újabb bajnoki címről. Büszkék vagyunk, hogy elfogadta az ajánlatunkat. Másfél évre szóló szerződést írtunk alá, a felnőtt csapat mellett számítunk a munkájára az utánpótlásnál is – tette hozzá Bokor Zsolt a klub szakosztályelnöke. 

Legyen ott Ön is pénteken 18 óra 30 perckor az Aréna Savariában!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére