Ezekkel a filmekkel nyit újra szombaton a belvárosi mozi

• 2023. március 30., csütörtök •
Az idén ötvenéves filmszínház kárpótolni szeretné a nézőket, amiért télre bezártak.
Ezekkel a filmekkel nyit újra szombaton a belvárosi mozi

Az első filmek szombattól:

  • Dungeons & Dragons: Betyárbecsület (12) amerikai fantasztikus kalandfilm, 90 perc, 2023;
  • John Wick: 4. felvonás (18) amerikai krimi, akcióthriller, 169 perc, 2023;
  • Belle és Sébastian - Egy új kaland (12) francia családi kalandfilm, 96 perc, 2023;
  • A csendes lány (12) ír dráma, 94 perc, 2023;
  • Minden, mindenhol, mindenkor (16) amerikai sci-fi, 139 perc, 2023.

Április 19-én a Lovakon, nyergekben az első olyan, a honfoglaló magyarság harcmodorát bemutató film vetítésére kerül sor, amely a kritikák szerint is rendkívüli hitelességgel készült el. A közönségtalálkozóra az alkotók mellett történész szakértők is meghívást kaptak.

Április 25-én Fahídi Éva író, A létezés eufóriája című film főszereplője és Szabó Réka rendező lesz a mozi vendége. A nagysikerű táncszínházi előadásból készült filmet most először láthatja a szombathelyi közönség.

Április 29-én vízilabda ünnep lesz a belvárosi moziban. A nemzet aranyai című film díszbemutatójára várják az 1997 és 2008 között minden jelentős győzelmet begyűjtő magyar vízilabda-válogatott tagjait.

Május 4-én 18 órakor a korán elhunyt, zseniális gitáros Radics Béla életét bemutató dokumentumfilm közönségtalálkozója kezdődik. Előtte a mozi levetíti az összes ismert magyar rocktörténeti filmet.

A műsorrendi előadások közül kiemelésre érdemes a Bogyó és Babóca sorozat 5. része, melyet a Savaria Filmszínház a húsvéti ünnepek alatt is vetít, és a kicsiknek kínálják a tavaszi szünet idejére a videójáték alapján készült Super Mario Bros című animációs filmet is.

A kissé idősebbeknek érkezik a szerepjátékot filmre adaptáló Dungeons and Dragons: Betyárbecsület és a minden sötétséget legyőző John Wick 4.

A mozi az Oscar-jelölt és Oscar-díjas filmekről sem feledkezett meg: a minden elismerést begyűjtő Minden, mindenhol, mindenkor már április 1-től látható, és műsoron lesz a rendkívül jó kritikákat begyűjtő A csendes lány is.

A tematikus sorozatok közül hétfőnként A művészetek templomainak új alkotásaira, szerdánként pedig az Ezüstkor Filmklub filmjeire várják a nézőket.

Áprilisban a moziban lép fel Musimbe Dennis, Orosz György és Laár András is.

…és a mozi készül a jubileumi, 10. Savaria Filmszemlére is, melyet a Savaria Filmakadémia Egyesület
rendez meg.

közösség

további frisss

lap tetejére