Embercsempészt fogtak

• 2020. október 07., szerda •
Két év nyolc hónap szabadságvesztés jár annak a román taxisofőrnek, aki nemrég négy külföldi állampolgárt akart illegálisan Magyarországról Ausztriába szállítani. Az ítélet még nem jogerős.
Embercsempészt fogtak

A vád szerint a román férfi az általa vezetett taxiba 2020. szeptember 10. napján vette fel a négy migránst a déli határ közelében. A migránsok a Makó és Nagylak közötti mezőgazdasági területen, a kukoricaföldön bujkáltak, és a vádlott füttyjelére jöttek elő.
A megállapodás szerint a vádlott az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, okmányok nélküli négy palesztin állampolgárt az osztrák-magyar határ közelébe szállította, őket magyar területen az autóból kitette. A vádlott Kőszeg határátkelőhelyen Magyarország területét elhagyta, és a határtól 200 méterre várakozott a migránsokra, hogy miután a zöldhatáron Ausztriába jutottak, őket Bécsbe szállítsa.

A vádlott a szállítást követően személyenként 500 eurót kapott volna. A migránsok közül három főt lakossági bejelentés alapján a kőszegi rendőrök előállítottak, míg egy személy elmenekült. A vádlottat az osztrák-magyar közös járőrszolgálat járőrei vonták ellenőrzés alá.

A Kőszegi Járásbíróság ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg, és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá 4 évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A Kőszegi Járásbíróság a terhelt letartóztatását fenntartotta.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére