Elvállalták a férfimunkát és főztek is a koronavírusban elhunyt Tóth Tamás családjánál a mentők

vaol.hu • 2021. március 07., vasárnap •
Három vasi mentőállomásról jöttek dolgozók pénteken délelőtt az egyházashollósi házhoz, hogy a koronavírus miatt fiatalon elhunyt Tóth Tamás mentőápoló családjának felaprítsák az ajándékba kapott kétszer nyolc köbméter tűzifát.
Elvállalták a férfimunkát és főztek is a koronavírusban elhunyt Tóth Tamás családjánál a mentők

Többen elcserélték az aznapi szolgálatot, hogy el tudjanak jönni segíteni, Vas megye három mentőállomásáról, Szombathelyről, Körmendről és Vasvárról is érkeztek. A nagy udvaron egymástól kellő távolságra, szétszórtan dolgoztak, különböző eszközökkel vágták fel, majd halomba rakták a fát. Köcse Tamás vezető mentőtiszt elmondta: társadalmi támogatás az egyik kocsival jött, nyolc köbméter tűzifa a Vas Megyei Közgyűlés szervezésében – mintegy jelképes megyebáli tombolatárgyként – a Szombathelyi Erdészeti Zrt. felajánlásaként.

A másik adag ugyancsak nyolc köbméter fa Nagy Bálint alsóújlaki magánvállalkozó adománya, aki előzetes bejelentés nélkül, csak úgy beállított szerdán egy másik kocsival.

Ehhez teszik hozzá a mentők a maguk erejét, idejét és az eszközeiket,

hogy néhai bajtársuk, Tóth Tamás párjának Nárai Dórának két évig ne legyen gondja a tüzelővel.

Ki fűrészgépet, ki fejszét hozott, ki hozott magával még egy embert, az apósát, hogy több legyen az erő. Eljönnek majd az első egy-két évben máskor is segíteni az udvari munkákban, lenyírják a füvet, ezzel az is a szándékuk, hogy lelkileg megerősítsék Dórit, hogy talpon kell maradnia a két kisgyerekkel.

– A favágásra a mentők nagy szeretettel jöttek, ez egy jó közös „férfias” program, amolyan erőpróba, és főzünk is, hogy együtt ebédeljünk – mondta Köcse Tamás. – Dóri felajánlotta, hogy főz, de mondtuk, hogy

nem gondot akarunk hozni, hanem segítséget,

úgyhogy a kondér babgulyás mellé egy olyan kollégát delegáltunk, akit nemrégiben újraélesztettünk, és visszajött hozzánk dolgozni, mentőirányítóként, most már nem vonul. Rá így vigyázunk, hogy nem engedjük nehéz fizikai munkát végezni, de kapott feladatot, ő lesz a szakács.

Nárai Dóra a sógornőjével rengeteg pogácsát sütött a gulyáshoz, és sütöttek finom, ropogós házikenyeret is, amit zsíros kenyérként, lila hagymával kínáltak, hogy legyen a favágó mentőknek bőven kalóriapótlás. A szép napsütéses időben, jó hangulatban telt a munka, a mentők kávét is kaptak, hogy frissek maradjanak. Dóra nemcsak a két évre való tüzelőnek, hanem a társaságnak, a gondoskodásnak is örült.

 

forrás, kép: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére