Eltiltás hatálya alatt állt a balesetet szenvedő sofőr

• 2023. szeptember 20., szerda •
Lopás bűncselekmény elkövetése miatt is körözték a Gyöngyösfalu térségében fának ütköző járművezetőt.
Eltiltás hatálya alatt állt a balesetet szenvedő sofőr

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 18-án 5 óra és 2023. szeptember 19-én 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint négy, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök - írja a police.hu.

Egy kőszegi férfi közlekedett autójával 2023. szeptember 18-án, az esti órákban a 87-es számú főúton Gyöngyösfalu felől Szombathely irányába. Haladása során a főút 36-os kilométerszelvényében elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról, egy fának ütközött, majd a tetejére borulva állt meg. Az ütközés következtében a gépjármű kigyulladt és az elsődleges orvosi információk alapján a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínen a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért orvosi ellátása során további mintavételre is sor került. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság már korábban a járművezetéstől eltiltotta és a Soproni Rendőrkapitányság lopás bűncselekmény miatt körözést adott ki ellene. A gépkocsivezetőt őrizetbe vették, ellene büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas, valamint bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Forrás: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére