Egyetemi beiratkozások: tanévnyitó, regisztrációs hét, miegymás

• 2020. augusztus 05., szerda •
Eltérő időszakokban szervezik meg a hazai egyetemek a beiratkozásokat, de a legtöbb helyen augusztus utolsó vagy szeptember első hetében lehet elintézni az adminisztrációt. Az ELTE szeptember 4-én tartja a tanévnyitóját.
Egyetemi beiratkozások: tanévnyitó, regisztrációs hét, miegymás

Mindenki, aki felvételt nyert valamelyik hazai egyetemre, külön üzenetet kap, vagy legalábbis a közös Neptun-felületen tájékozódhat a tudnivalókról, de az egyik felsőoktatási hírportál össze is gyűjtötte a beiratkozási időpontokat. Eszerint az ELTE-n a regisztrációs időszak szeptember 6-ig tart, a tanévnyitó 4-én, pénteken lesz, a félév pedig 7-én kezdődik meg hivatalosan.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az augusztus 31. és szeptember 4. közötti időszakra szervezi a regisztrációt. A Budapesti Gazdasági Egyetemre augusztus 24. és szeptember 6. között, a Corvinusra augusztus 31. és szeptember 13. között lehet beiratkozni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ugyanezt augusztus 24. és 27. között tudják megtenni a hallgatók. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a regisztrációs és tárgyfelvételi időszak augusztus 21. és 30. között lesz. Az Óbudai Egyetem augusztus 31-én tartja a tanévnyitót, és ekkor kezdődik a regisztrációs hét is, ami szeptember 4-ig tart. A Szegedi Egyetemre augusztus 31. és szeptember 5. között tudnak beiratkozni a diákok. A győri Széchenyin a nappali tagozatosok augusztus 31-én, a levelezősök augusztus 28-án intézhetik el a „papírmunkát”. A Károli Gáspár Református Egyetemen szeptember 7-én tartják a tanévnyitót, de a félév itt csak szeptember 14-én kezdődik meg hivatalosan.  A Szent István Egyetem augusztus 27. és szeptember 6. között szervezi a beiratkozást. Ami pedig a művészeti képzést illeti: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a tárgyfelvétel és a beiratkozás augusztus 31-től szeptember 6-ig lesz, míg a Képzőművészetin mindössze két napot adtak meg: szeptember 2-án és 3-án lehet mindezt megtenni – írta az eduline.hu.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére