Egy szombathelyi vállalkozó tűzifát ajánlott fel a rászorulóknak

szöveg, fotó: szombathely.hu/ Benkő Sándor • 2016. január 22., péntek •
Azt szeretné a város vezetése, ha a rendelkezésre álló famennyiség kiosztása minél több, nehéz helyzetben élő szombathelyi család téli fűtési problémáján segítene.
Egy szombathelyi vállalkozó tűzifát ajánlott fel a rászorulóknak

Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az önkormányzat nevében csütörtökön tűzifát osztott Horváthné Németh Klárával, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatójával és Kulcsár Lászlónéval, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjével.

Egy szombathelyi vállalkozó tűzifát ajánlott fel a rászorulóknak. Most is, ugyanúgy, mint korábban, 1-2 köbméter tűzifa kerül egy-egy családhoz. Azt szeretné a város vezetése, ha a rendelkezésre álló famennyiség kiosztása minél több, nehéz helyzetben élő szombathelyi család téli fűtési problémáján segítene. Azoknak az egyedül élő, idős embereknek, akik segítséggel nem rendelkeznek, a tüzelő házhozszállításáról a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat gondoskodott.

A szombathelyi rászorulóknak első alkalommal 2013 telén osztott tűzifát a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, melyet a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ajánlott fel. Ekkor három család kapott adományt. 

2014-ben már 28 család fűtési problémáját könnyítette meg a SZOMPARK felajánlása. A rászorulók egy része életkora és/vagy egészségi állapota miatt nem volt képes a kapott tűzifa felvágására, ezért az intézmény együttműködési megállapodást kötött az Iron Samsun Gym Sportklubbal, melynek tagjai az edzésprogramjuk részeként, szabadidejükben felhasogatták a fát, így ahhoz a rászorulók már kályhakészen jutottak hozzá.

2015 elején egy vállalkozó mintegy 40 köbméter fát ajánlott fel szociális célokra. A fa feldolgozása, aprítása a Savaria Rehab - Team Kft. asztalos üzemében történt. A kiosztásban is segítettek a Kft. munkatársai. Ekkor 44 család kapott egy-egy alkalommal egy-két hétre elegendő tüzelőt.

2015 év novemberében ismét ugyanennek a vállalkozónak a felajánlásból sikerült tüzelőt juttatni 15 család számára. Ekkor a Savaria Rehab - Team Kft. állományába tartozó közfoglalkoztatottak segítették az adomány behordását a Kft. telephelyére.

2016 januárjában ugyancsak ez az adományozó vállalkozó ajánlott fel mintegy 20 erdei köbméter fát. Most is, ugyanúgy, mint korábban, 1-2 köbméter tűzifa kerül egy-egy családhoz. Azt szeretné a város vezetése, ha a rendelkezésre álló famennyiség kiosztása minél több, nehéz helyzetben élő szombathelyi család téli fűtési problémáján segítene.

Azoknak az egyedül élő, idős embereknek, akik segítséggel nem rendelkeznek, a tüzelő házhozszállításáról a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat gondoskodott.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére