DOBÓ SE: Negyedszázada a világ élvonalában

• 2022. január 03., hétfő •
25. születésnapját ünnepelte Vas megye nemzetközileg legeredményesebb sportegyesülete, a Szombathelyi DOBÓ SE. Az évforduló alkalmából ünnepi esten idézték fel negyedszázad eredményeit, és köszöntötték a régi és jelenlegi sportolókat, sportvezetőket.
DOBÓ SE: Negyedszázada a világ élvonalában

- Van mire büszkének lennünk, hiszen az 1996 óta eltelt időszak alatt csodálatos eredménysort tudunk felmutatni – köszöntötte a közel száz megjelent ünneplőt Horváth Vilmos, az egyesület elnöke. 9 olimpikon, 4 világbajnoki, 5 Európa-bajnoki érem, számolatlan korosztályos világversenyes siker, 65 válogatott versenyző és 602 országos bajnoki cím fémjelzi munkánkat. Pars Krisztián olimpiai bajnoksága és EB-győzelmei, Gécsek Tibor, Németh Zsolt, Halász Bence világraszóló eredményei mellett mégis arra lehetünk a legbüszkébbek, hogy a 2009-ben váratlanul elhunyt, máig rettenetesen hiányzó alapító mesteredző, Németh Pál filozófiája valósul meg klubunkban. Mi elsősorban embereket, s csak másodsorban sportolókat nevelünk. S hogy a kettő nem zárja ki egymást, azt sikereink bizonyítják. Nem véletlen az sem, hogy első magyar atlétika klubként Németh Pál nevét vette fel dobóakadémiánk - fogalmazott.

- Hosszú és nehéz, sokszor ellenszélben végzett munka után ma talán a világ legkorszerűbb dobópályáján nap mint nap kiváló szakemberek,Németh Zsolt és Németh László irányítása mellett a következő 25 évet is hasonlóan eredményesnek szeretnénk tudni. Ezen dolgozik folyamatosan az egyesületben mindenki, sportolók, edzők, segítők, elnökségi tagok egyaránt. Köszönet mindenkinek, aki különféle módon hozzájárult sikereinkhez, mi pedig a dobópályán, eredményeinkkel igyekezünk visszaadni valamit a támogatásból - zárta az elnök. 

Az elnököt követően Bella Attila, a Zalaszám-ZAC elnöke, majd Gál László, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a szervezetet. Utánuk Horváth Vilmos vetítettképes előadásban mutatta be a klub 25 évét, majd elismerő oklevelek és plakettek átadására került sor. Köszöntötték a klub első elnökét, Nyíri Pétert, a kezdeti idők fő segítőjét, Palkó Istvánt is. Az egyesület olimpikonjai, a világversenyeken részt vett egykori és mai dobóatléták, valamint a válogatott sportolók egyaránt elismerő okleveleket vehettek át. Németh Zsolt vezetőedző külön kiemelte és megköszönte az elnökség önzetlen és nagyszerű munkáját.

Kiosztották a hagyományos évenkénti, kategóriánkénti legjobb atléta díjakat is, majd Lengyák György adta át 2021 legjobb utánpótláskorú atlétájának és klubjának, Viszkeleti Villőnek és a DOBÓ SE-nek a Németh Pál-vándordíjat. 

Fotók: Kerényi János

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére