Dióhéjban megmutatjuk a Theta projekt esszenciáját

szponzorált tartalom (x) • 2021. május 17., hétfő •
Mi is az a Theta projekt? Milyen célt szolgál, és milyen hozzáadott értéke van a működésének? Milyen értékrendet képvisel, illetve kiknek adott a lehetőség a hozzáféréséhez, illetve az alakításához?
Dióhéjban megmutatjuk a Theta projekt esszenciáját

A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk egyenként részletezni. Kitérünk továbbá fontos számadatokra is a Theta projekt sikereit, valamint a népszerűségét illetően. Így remélhetőleg teljes képet vázolhatunk fel a Theta esszenciájáról.

A Theta projekt alapvető célja és lényege

Röviden megfogalmazva a Theta a videóstreamelés köré csoportosul. Fontos tényező vele kapcsolatban, hogy itt is érvényesül a blokklánc szellemiség. Vagyis bárki számára adott a lehetőség, hogy streaming csomóponttá formálja a saját gépét.

Ezt hívják úgy, hogy node-ot üzemeltetünk a Theta rendszerében. Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy akár épp egy általunk megtekintett stream közben vagy mondjuk alvás alatt a Theta használni tudja a gépünket annak céljából, hogy a közelünkben tartózkodók számára tartalmakat streameljen.
Vagyis abszolút demokratikus jelleg mondható el a Theta kapcsán, elvégre kivétel nélkül bárki streaming csomóponttá tudja alakítani a gépét.

Néhány számszerű adat a Theta projekt indulásával és népszerűségével kapcsolatosan

Fontos tudni a Theta lényegéről, hogy alapvetően e-sport platform jelleggel indult annak idején. Mindenképp figyelemre méltó adat, hogy ez idáig 17 millió dollárt gyűjtött különböző kockázati tőkebefektetőktől.

Szintén masszív adatnak számít a Theta közel kétmillió felhasználója. Ennek fényében és a látványos sikereken felbuzdulva az alapítók arra jutottak, hogy a videóstreaming berkein belül a megszerzett tudást és tapasztalatot szélesebb körben is lehetővé teszik.
Persze már önmagában a start is látványosra sikerül. Ehhez kellett egy nagyszerű időzítés, aminek köszönhetően már 2018 elején 20 millió dollárnál is többet sikerült gyűjteni a tokenjük privát értékesítése során, három héttel az indulás után pedig közel négyszázezer felhasználóval büszkélkedhettek.

A Theta által képviselt célokról és küldetésről

Alapvetően a gyorsabb, és persze magasabb minőségű videóstreaming elérhetősége az, amit a Theta csoport úgymond küldetésként fogalmazott meg. Ezzel gyakorlatilag hiánypótló tevékenységet látnak el, ugyanis a 4K és a nagyobb videófelbontások megjelenése nem akármilyen adatátviteli kihívásnak számít.

Fontos hozzátenni még, hogy alapvetően egy nyitott platformról beszélhetünk. Magyarul bárki számára adott a lehetőség ahhoz, hogy saját alkalmazásokat kezdjen fejleszteni rá a videóstreaming meglehetősen széles univerzumának a keretei között.

A Theta igyekszik a blokkláncprojektek szellemiségét képviselve működni. Vagyis alapvető értéknek számít a nyitottság, egy bárki számára hozzáférhető, decentralizált rendszerként működnek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére