Celldömölki cukrászé a harmadik legfinomabb fagyi

• 2023. július 13., csütörtök •
Vadócz Jenő celldömölki cukrász rendszeresen elindul a Magyar Cukrász Ipartestület, az év édességeit kereső megmérettetésein. Ezúttal az Év fagylaltja versenyen két harmadik helyezést is bezsebelt társával: Bana-Nut fantázianevű fagyijuk a kézműves kategóriában, míg Szilvafácska nevet viselő kreálmányuk a mindenmentes kategóriában nyert bronzérmet.
Celldömölki cukrászé a harmadik legfinomabb fagyi

A cukrász és kollégája, Pethő Gábor - immár negyedik alkalommal - munkahelyük, egy balatongyöröki kávéház színeiben indultak a megmérettetésen, amelyet július 7-én, Komáromban tartottak meg. - A versenyre mindenkinek vinni kellett a kész alaplevet, a kész öntetet (variegálót), a dekorációt és a ropogósokat. Minden versenyzőnek a kézműves kategóriában 30 perce állt rendelkezésre, hogy kifagyassza a fagylaltját, bedekorálja, és rendet rakjon. Fesztivál sátorban, civil emberek előtt zajlott az esemény, akik így jobban megismerkedhettek a fagylaltkészítés világával – mesélte Jenő.

A cukrászok két kategóriában értek el helyezést. A kézműves fagylaltok között, melyek csak természetes anyagok felhasználásával készülhettek, harmadik helyezést ért el a Bana-Nut fantázia névre keresztelt alkotásuk. Ez egy pekándiós-banános fagylalt, karamellizált banán öntettel, fűszeres pekándió szórattal. Kézműves mindenmentes kategóriában is harmadik helyezést értek el a Szilvafácska elnevezésű fagylalttal, amely egy mindenmentes szilva sorbet, kékszilvás pekándiós öntettel.

Jenő elmondta: az Év fagylaltja versenyen eddig ez a legnagyobb sikere, korábban három éven át a Covid-helyzet miatt csupán regionális elődöntőket tartottak, ahonnan az országos versenybe lehetett bejutni. Az így bekerült fagylaltok pedig mind megkapták a Régió kiváló fagylaltja díjat. Az elismerést a celldömölki cukrásznak minden évben sikerült megszereznie. Tavaly pedig egy különdíjat, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend elismerését is bezsebelte.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére