Brutális felvétel, a tengerparton ért halálos villámcsapás két embert

• 2023. szeptember 21., csütörtök •
Egy férfit és egy nőt halálos villámcsapás ért egy mexikói tengerparton hétfőn, egy veszélyesen tomboló viharban. A villám a homokon át jutott el két áldozatáig, akik ezt követően a földre zuhantak.
Brutális felvétel, a tengerparton ért halálos villámcsapás két embert

Az ég elsötétedett hétfő délután a michoacáni strandon Mexikóban és egy nagy vihar kezdett tombolni a parton. A strandolók gyors pakolásba kezdtek, hogy minél előbb távozhassanak, amikor egy óriási villám csapott a homokba és két embert is eltalált. Az egyik áldozat éppen indult volna egy biztonságos, fedett helyre, amikor a villámcsapás elérte őt a homokon keresztül - írja az Index.

A férfit még kórházba szállították, de ott belehalt sérüléseibe. Kiderült, hogy függőágy-értékesítőként dolgozott a parton, míg a nő a nyaralását töltötte Michoacán városában és eredetileg Guanajuatóból érkezett – írja a The Post.

A CDC (Betegségellenőrzési és -megelőzési központ) szerint évente mintegy 40 millió villámcsapás éri a földet az Egyesült Államokban. Kevesebb mint egy az egymillióhoz az esélye annak, hogy valakit villámcsapás ér és az érintettek csaknem 90 százaléka túléli.

2022-BEN KÖRÜLBELÜL 20 EMBER HALT MEG VILLÁMCSAPÁS KÖVETKEZTÉBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN.

Az elmúlt tíz évben kevesebb mint 25 villámcsapás okozta halálos balesetet rögzítettek Amerika-szerte. Florida államban volt a legtöbb – a 2022-es év adatai szerint –, négy esetről számoltak be.

Forrás: index.hu
Fotó: NorthFoto, illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére