Brutális erőszak: hárman vertek meg egy autóbusz-vezetőt Pécsett

• 2023. augusztus 01., kedd •
A közleményben tudatták, hogy a támadás fizikailag és lelkileg is nagyon megviselte az áldozatot, gyógyulása miatt kénytelen volt táppénzre menni.
Brutális erőszak: hárman vertek meg egy autóbusz-vezetőt Pécsett

A Volánbusz egy felkavaró hírről közölt sajtóközleményt hétfőn - szúrta ki a Mandiner.

Hétfőn Pécsett súlyos támadás érte a Volánbusz munkatársát – írták a sajtóközleményben. „Az autóbusz-állomás területén három agresszív, feltehetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló személy megtámadta, ütötte, rugdosta autóbusz-vezető kollégánkat” – fogalmaztak.

Alább változtatás nélkül bemutatjuk a közleményt

Hétfőn Pécsett súlyos támadás érte a Volánbusz munkatársát. A busztársaság határozottan kiáll munkatársai mellett, és minden, a normális emberi együttélés és a közösségi közlekedés alapvető szabályait betartani képtelen támadónak üzeni: elég volt!

Mivel a helyzet kezelése túlmutat a Volánbusz hatáskörén, a társaság a rendőrséggel, az önkormányzattal és a közterület-felügyelettel összefogva keres megoldást a hasonló atrocitások elkerülésére. Július 31-én, hétfőn Pécsett támadás érte a Volánbusz munkavállalóját.

Az autóbusz-állomás területén három agresszív, feltehetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló személy

megtámadta, ütötte, rugdosta autóbusz-vezető kollégánkat.

Az állomáson szolgálatot teljesítő biztonsági őr próbálta védeni munkatársunkat, és azonnali erősítést kért a túlerővel szemben. A helyszínen végül többszöri rendőri intézkedésre volt szükség, kollégánkat mentő szállította kórházba; fej-, borda- és bokasérüléseket, súlyos zúzódásokat szenvedett.

A támadás fizikailag és lelkileg is nagyon megviselte, gyógyulása miatt kénytelen volt táppénzre menni,

így a munkából több napra kiesik. A Volánbusz korábban kezdeményezte a hasonló esetek elkerülésére

a rendőrség, az önkormányzat és a közterület-felügyelet összefogását.

Az említett szervekkel, intézményekkel együtt igyekszünk megoldást találni a helyzetre, és azonnali intézkedéseket teszünk kollégáink testi épségének védelmében, alapítványunk pedig – ahogy a korábbi, hasonló eseteknél – természetesen segítséget nyújt munkatársunknak.

Hangsúlyozzuk: az autóbusz-vezetők közfeladatot ellátó személyek, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek, és szigorúan büntetendők – egy márciusi tárnoki támadás elkövetőjét például gyorsított eljárásban két év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

A Volánbusz minden hasonló esetben megteszi a szükséges lépéseket, a busztársaság természetesen ebben az ügyben is feljelentést tesz. Társaságunk határozottan kiáll munkatársai mellett, és minden, a normális emberi együttélés és a közösségi közlekedés alapvető szabályait betartani képtelen támadónak üzeni: elég volt!

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Filep István
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére