A VASIVÍZ is csatlakozott a Te szedd akcióhoz

frisss.hu Fotó: VASIVÍZ • 2016. április 30., szombat •
A cég harminc kollégája gyűjtötte a hulladékot a város négy pontján.
A VASIVÍZ is csatlakozott a Te szedd akcióhoz

A VASIVÍZ Zrt. idén is részt vett az országos Te szedd szemétgyűjtési programban. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a vízbázisok megóvására. A vízmű feladata, hogy a kutak és a tározók védterületén belül a füvet lekaszálja. Ilyenkor a dolgozók a hulladékot is összeszedik. Ezzel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a környezetünk és az ivóvizeink védelme közös feladat. A cég nemcsak szolgáltató, hanem együttműködő partner is szeretne lenni. Ezért van például a vízosztás a nagy hőségben, nyáron. A tavalyi Savaria Történelmi Karneválon 43 ezer pohárnyi vizet adtak a város lakóinak és a látogatóknak a rendezvény négy napja alatt. Évente pedig több mint húsz alkalommal alakítanak ki a dolgozók olyan helyeket, ahol ingyenesen juthatunk vízhez.

A társaság azt szeretné, ha a helyiek látnák, hogy a VASIVÍZ-nek fontos a társadalmi szerepvállalás: rendszeresen támogatja a megye kiemelt teljesítményt nyújtó sportolóinak munkáját, valamint a térség színvonalas sport- és kulturális rendezvényeit. Emellett a cég kollégái ellátogatnak a helyi általános- és középiskolákba is a gyerekek érdekében, vagy fogadják a diákokat. A Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulóit a kenézi gépházban tájékoztatták. Májusban a bolyaisokat várják a szombathelyi szennyvíztelepre, a körmendi Kölcsey iskolások pedig a körmendi tisztító munkáját ismerhetik meg.

A pénteki szemétgyűjtés a Váci Mihály utcában, a Víztörténeti Múzeumtól két irányban, a Parkerdőben és a Parti Kertészet melletti területen zajlott. A Váci Mihály utcában sok volt a műanyag palack, de akadt röviditalos üveg és lyukas pöttyöslabda is. Megteltek a zsákok, tiszta lett a környék.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére