8 intő jel a lángososnál: ha ezeket tapasztalod, keress azonnal másik helyet!

borsonline.hu • 2023. július 09., vasárnap •
Mutatjuk, mikre érdemes odafigyelni!
8 intő jel a lángososnál: ha ezeket tapasztalod, keress azonnal másik helyet!

Ha nem akarsz rossz lángosba belefutni, megmutatjuk, mire kell figyelni, hogy ne legyen kidobott pénz egy-egy balatoni ebéd! A mindmegette.hu cikke alapján a borsonline.hu összesen 8 intő jelet gyűjtött össze, amelyek láttán jobb, ha másik helyet keresel.

1. Olajszag
Természetes, hogy egy büfében, ahol sütnek lángost, ott némi olajszag is van. Azonban, ha ez túl erős, égett szagú, akkor erős lehet a gyanúnk, hogy a sütéshez használt olajat nem cserélik rendszeresen. Ez nemcsak az ízt rontja el, de az égett olaj a szervezetünkre is káros.

2. Hőmérséklet
A hideg tészta megfekszi a gyomrunkat, könnyedén okoz hasfájást. A lángost pont ezért mindig frissen kell készíteni, így ha langyosan vagy hidegen kapjuk, akkor mindig küldjük vissza. Csak olyan helyen vásároljunk, ahol frissen sütik.

3. Kesztyű
A kesztyű alapvető higiéniai kötelesség, amit szabályok is előírnak. Ez különösen fontos, ha ugyanaz a dolgozó adja ki a lángost, mint aki elveszi a pénzt.

4. Rovarok ellen
Az utcai lángososoknál fontos, hogy legyenek megfelelően felkészülve a rovarok ellen. Ne hozzunk el olyan ételt, amelyet kiraktak a pultra és esetleg már elkezdtek rászállni a legyek.

5. Ragacsos pult
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az egész pult ragad, valamint az olaj már odaszáradt, akkor inkább keressünk másik helyet, hiszen ez utalhat arra, hogy nem takarítanak rendszeresen.

6. Hűtő
Vásárlás előtt figyeljük meg, hogy a feltétek a hűtőben vannak-e. Akkor rendeljünk, ha egyszerre csak kevés feltét van elöl, ami gyorsan elfogy, a többi pedig a hűtőben. A nagy melegben ugyanis gyorsabban romlanak meg a termékek, főleg a tejtermékek.

7. Tálca
Lehetőleg olyan lángosost válasszunk, ahol az ételt egyszer használatos papírtálcán szolgálják fel. Amennyiben műanyagból van, akkor pedig alaposan legyen elmosogatva.

8. A fokhagyma
Sok helyen a fokhagymát nem a személyzet teszi rá a lángosra, hanem minden vásárló saját magának. Ez a módszer nem feltétlenül higiénikus, hiszen előfordulhat, hogy kézzel belenyúlnak, vagy ételmaradékok kerülnek a fokhagymás kencébe.

Kép: illusztráció

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére