Spanyol - Német párharc a BL győzelemért

F.B. • 2013. április 13., szombat •
Pénteken délben, az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában elkészítették a Bajnokok Ligája elődöntőinek sorsolását. Az már biztos volt, hogy spanyol vagy német csapat lesz a BL idei kiírásának győztese, azonban most az is eldőld, hogy a 2 német csapat a 2 spanyollal küzdhet meg az elődöntőben.
Spanyol - Német párharc a BL győzelemért

Kezdjük a slágerpárharccal a Bayern München – FC Barcelona mérkőzéssel. A Bayern München és a Barcelona eddig hatszor csapott össze tétmérkőzésen: a bajorok háromszor győztek, két döntetlen mellett egy katalán siker született, bár az a katalán győzelem nagyon emlékezetesre sikeredett, négy a negyeddöntőben, a Barca egy 4-0-s hazai győzelem mellett megelégedhetett a müncheni 1-1-gyel. Mindenképpen az idei év talán legjobb két mérkőzése vár ránk. Évek óta a Barcelona birtokolja a világ legjobb csapata elnevezést, azonban a bajorok most olyan közel állnak ahhoz, hogy lelökjék a trónról Messiéket, mint még senki más. A Bayern München szabályosan lemészárolta az olasz bajnok Juventust, egyszerűen tökéletesen játszanak a bőrnadrágosok. Érdekes az összecsapás abból az aspektusból is, hogy Jupp Heynckes a bajorok vezetőedzője az idény végén távozik, a helyét pedig a korszakos Barcelonát kialakító Pep Guardiola veszi át. Természetesen Heynckest fűti a vágy, hogy mindent megnyerve tökéletes szezon után vonuljon vissza, ezzel egyszersmind megoldhatatlan helyzet elé állítaná katalán utódját, ezt a szezont nem tudná felülmúlni Pep. A bajorok az összecsapás esélyesei, a Barcelona a PSG ellen sem tudott olyan meggyőző játékot bemutatni, amit megszoktunk tőle, két döntetlennel jutottak a legjobb négybe. Persze nem szabad elfelejteni a Messi faktort, a négyszeres aranylabdás játékos, ha jó napot fog ki, akkor bárki ellen esélyes lehet a Barcelona. Parázs hangulatos, látványos támadófutballt várhatunk, bajor dominanciával. Megtippelhetetlen ki jut a döntőbe!

A másik német-spanyol párharcban a Dortmund a Real Madriddal csap össze. A Dortmund utoljára 1998-ban játszott elődöntőt, akkor éppen a Real Madriddal szemben esett ki 2-0-s összesítéssel. Idén már összecsaptak kétszer, a csoportkörben a németek ikszeltek Madridban (2-2), otthon pedig 2-1-re nyertek. A Dortmund összesített mérlege egy győzelem, három döntetlen, két vereség a Real ellen. Egyszerűen minden a Real Madrid továbbjutását sejteti. A Dortmund nagy nehézségek árán és komoly bírói segédlettel tudott túljutni a Malagán, míg a Real már az első mérkőzésen lerendezte a Galata elleni összecsapást. A németek az egyenes kieséses szakaszban leginkább a hazai pálya előnyének köszönhetik a továbbjutást, mindkét párharcban az idegenbeli gyengébb játék után a Signal Iduna Parkban vívták ki a továbbjutást, azonban most otthon kezdenek, a világ legjobb kontra csapata ellen. A csoportkörben az unottan játszó Realt megverték, azonban ez a Madrid már nem az a Madrid. Ronaldo megállíthatatlan, eszméletlen formában játszik, a védelembe bejátszotta magát a 19 éves Raphaël Varane, akit fiatal kora ellenére a legjobb belső védőként tartanak számon. Persze balgaság lenne leírni a fiatal és meglepően eredményes Borussiát, ám a jelen pillanatban nehéz elképzelni, hogy José Mourinho és csapata két éven bellül két elődöntőt bukik el. 

közösség

további frisss

lap tetejére