Nemzetközi Junior Vízilabda Torna Szombathelyen

Frisss • 2013. július 18., csütörtök •
Ezen a hétvégén rendezi meg a DOMINO-AVUS Szombathelyi Vízilabda Klub a II. Savaria Ifjúsági Vízilabda Tornát a Tófürdőn. Idén az U17-es és az U20-as magyar csapat is részt vesz a tornán.
Nemzetközi Junior Vízilabda Torna Szombathelyen

A nemzetközi vízilabda tornát 2. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Tófürdőn. A verseny nemzetköziségét adja, hogy több csapat lesz jelen, ez idén nevezetesen Szlovákiát, Horvátországot, Olaszországot és Magyarországot jelenti. A világbajnokságra való felkészülésnek, egy fontos momentuma ez az esemény.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, mai beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte: az, hogy már a második ilyen tornát rendezhetjük városunkban, kiemelkedő, és elismerés a szombathelyi vízilabda életében. A közönségnek nem kell majd külön jegyet vásárolnia, a strandbelépő mindenkit feljogosít majd a mérkőzés megtekintésére.

Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester hozzátette, ez a sportág városunkban dinamikusan fejlődő, mely köszönhető az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnek. Munkájuknak elismerése az ilyen neves tornák, mint a hétvégéi és az ezt követő augusztusi világbajnokság városunkban történő megrendezése. A magas színvonalú szervezés jellemző Szombathelyre. A Tófürdőn pedig amúgy is izgalmas sportélet zajlik nyaranta.

Horkai György a magyar utánpótlás kapitánya a sajtótájékoztatón elmondta: a világbajnoki felkészülésnek nagyon fontos állomása ez a torna. Színvonalát tükrözi, hogy idén szűrni kellett a csapatokat, mivel sokan szerettek volna részt venni a hétvégi versenyen. Kényelmet tekintve az egyik legmegfelelőbb helyszín, ahol egy helyen található szálloda, uszoda és a verseny helyszíne.

Idén az U17-es és az U20-as magyar csapat is részt vesz a tornán. Ezt követően egy utolsó nagy torna vár a világbajnokság előtt.

A hétvégén a mérkőzések körbeveréssel hoznak eredményt. Mindenki játszik majd mindenkivel, végül a pontszámok lesznek a döntőek. Végül megválasztják a legjobb játékost és a legjobb kapust is.

közösség

további frisss

lap tetejére