Artner Tamás: Nehéz bajnokság lesz, sok jó csapattal!

Frisss,FB • 2013. július 23., kedd •
Artner Tamás a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás vezetőedzője, szerkesztőségünknek elmondta, hogy sikeresen felkészültek a vasárnap kezdődő NB I-es bajnokságra.
Artner Tamás: Nehéz bajnokság lesz, sok jó csapattal!

Az első mérkőzésen a Videotonnal játszik a Haladás. Minden tervezett munkát sikerült elvégeznünk, minden edzőmeccset lejátszottunk. Jó mérkőzéseket játszhattunk, jó csapatokkal, így azt lehet mondani, hogy a felkészülés rendben volt. Amennyiben sikerül egy csatárt igazolni, nem tervezünk erősítést – mondta Artner. Hozzátette: nagy szüksége lenne a csapatnak egy olyan támadóra, aki befejezi a támadásokat, mert az edzőmérkőzéseken is kijött, hogy a csapat nagyon jól játszik az ellenfél kapujáig. Sok helyzetet sikerül kialakítani, de kevés az olyan játékos akiben benne van a gól. Megtudtuk, hogy erre a posztra, van már kiszemelt új játékos, akit ha sikerül megszerezni, akkor le is igazolja a Haladás, próbajáték nélkül.

Aki figyelemmel követte nyáron a Haladást és játékosainak sorsát, gyakran hallhatott Radó Andrásról, aki ajánlatot kapott a Videotontól az Újpesttől, és a menedzsere is gyakran nyilatkozta, hogy Radónak váltania kellene. A Haladás vezetőedzője, ennek ellenére úgy gondolja, ez nem zavarja meg a játékost, aki ugyanúgy teszi a dolgát, ahogy azt tőle megszokhatták, bár jelenleg sajnos kisebb sérülésekkel bajlódik, de a bajnoki rajtra már egészséges lesz Radó.

Sorozatban négyszer lett nyolcadik a Haladás, ennek ellenére idén még nem gondolkozik a várt helyezésben Artner. Elsődleges cél a csapat megerősítése a rajtra, majd utána jönnek a célkitűzések – nyilatkozta az edző.

Az utóbbi évek egyik legkiegyenlítettebb bajnokságára van kilátás. Artner szerint, lesz 4-5 csapat, akik kiemelkednek majd a többi közül, mint a Győri ETO, Videoton, Debrecen, Ferencváros és lehet, hogy ide csatlakozik a Diósgyőr és a Honvéd is. Ők lesznek az élcsapatok, a Haladásnak pedig az utána következő helyezéseket kell megcsípni. Nehéz bajnokság lesz, sok jó csapattal – tette hozzá Artner Tamás.

Hétvégén a Videotonnal kezd a Haladás. Artner szerint, a Videoton Magyarországon a legjobb körülmények között működő klub, legkedvezőbb anyagi feltételekkel. Meg is erősítették a csapatot. Annak ellenére, hogy kiestek a Nemzetközi kupából, ők a bajnokság legnagyobb esélyesei, Artner szerint.

közösség

további frisss

lap tetejére