Rendhagyó születésnap: az ünnepelt adta az ajándékot

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2018. március 30., péntek •
Gratulálok és egyben köszönetet mondok a Vasivíz Zrt. minden jelenlegi és egykori munkatársának, amiért több mint egy évszázada, egészen pontosan 120 esztendeje gondoskodnak Szombathely és környéke vízellátásáról – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő a Csónakázótó partján megtartott rendhagyó születésnapi összejövetel keretében.
Rendhagyó születésnap: az ünnepelt adta az ajándékot

Különleges helyszínt és különleges módot választottak a Vasivíz Zrt. vezetői a cég 120 éves születésnapjának megünneplésére. Kohuth Viktor, a cég vezérigazgatója a Csónakázótó partára invitálta a meghívott vendégeket, ahol egy emlékfa elültetésével tették emlékezetessé a kerek jubileumot. Az enyves égerfa elültetésében Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester segédkezett a vállalat első emberének.

A víz az élet alapfeltétele. Ennivaló nélkül akár hetekig is kibírja az ember, ám víz nélkül csupán néhány napig. Ez a jelképes értékű faültetés egyértelműen a jövőnek szól, akárcsak a dozmati víztározó megépítése, melynek köszönhetően a Csónakázótó vize is tisztább lesz, folyamatosan frissülni fog. Persze ez csak az egyik áldása lesz a többfunkciós beruházásnak – kötötte össze a kellemeset a hasznossal Hende Csaba, a Parlament alelnöke.

Puskás Tivadar polgármester rövid történelmi visszatekintéssel szolgált. Elmondta, hogy Szombathely városa 1898. március 29-én fogadta el, hogy vízvezetékhálózatot kell építeni. Lényegében ez volt a helyi vízügy születésnapja.

A víz közvetlen közelében elültetett fa remekül szimbolizálja a cégünk, a felhasználók és a természet szimbiózisát – jelentette ki Kohuth Viktor. A Vasivíz Zrt. vezérigazgatója a lehetőséget kihasználva megköszönte a kollégái lelkiismeretes, áldozatos munkáját.  

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére