Mechatronikai labort avattak a Puskásban

• 2013. január 16., szerda •
Új laborral bővült a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium ma délelőtt. A terem az iskola diákjainak és oktatóinak munkáját segíti.

Az utóbbi években a cégek érdeklődése megnövekedett a mechatronikai technikus képzés iránt. A BPW saját laborral rendelkezik, a TDK-ban pedig éppen kialakítanak egy tanműhelyt – kezdte a megnyitót Balogh Gabriella az iskola igazgatója.

Mint megtudtuk, az elmúlt tanév végén született az elhatározás, hogy a különböző műhelyekben található eszközöket egy terembe gyűjtsék és kialakítsanak egy mechatronikai labort. Az eszközök nagy részét az iskola a szakképzési hozzájárulásokból vásárolta. Az elmúlt év végén így közel 8 millió forintot tudtak költeni Festo eszközökre.

A teremavatón részt vett a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere Molnár Miklós is. Elmondta: a kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította a térséget, ebből a gépipari képzésben részt vevő diákok is profitálhatnak a jövőben. A cél az lenne, hogy az iskolai és a céges tanműhelyek egy helyen legyenek. Az pedig, hogy Szombathely gazdaságilag fejlődőképes nem is vitatható, hiszen 2010-hez képest 30 százalékkal több iparűzési adót fizettek be a város számlájára.

Természetesen a megnyitón maguk a diákok is részt vettek. Bemutatták, hogy tulajdonképpen mit is láthatunk a teremben. A 19 éves Herczeg Norbert Sárvárról jár a „Puskásba”. A jövőjét mechatronikai technikusként képzeli el egy gyárban.  Norbi a frisss.hu kérdésére elmondta: azért jelentkezett a mechatronikai technikus képzésre, mert ebben látja a jövőt. Ha lehetősége lesz munka mellett felsőfokon is szeretné elsajátítani majd a szakma csínját-bínját.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére