Vízilabda: a másodosztályba vágynak az aligátorok

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. január 16., szombat •
Amikor minden úszó elhagyja a Fedett Uszodát, a szombathelyi vízilabdázók akkor érkeznek. Gortva Zoltán tanítványai rengeteget úsznak, sokat erősítenek és persze játszanak is. Az edzések mellett pedig a felnőtt Európa-bajnokságra is odafigyelnek.
Vízilabda: a másodosztályba vágynak az aligátorok

Ahogy azt már honlapunkon is olvashatták, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB II-es csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. A szombathelyi pólósok a nyugati csoport listavezetőjeként eddig mind a nyolc meccsüket simán megnyerték.

Az eddigi eredmények azt mutatják, az ellenfelek eddig nem kényszerítettek nagy ellenállásra bennünket, ám azt, hogy feljut-e az OB I/b-be az AVUS felnőtt csapata, majd a rájátszásban, az utolsó négy meccsünkön dől majd el – tudtuk meg Gortva Zoltán vezetőedzőtől, aki a felnőtt vízilabda EB-t is nyomon követi, ám nem sok jót remél a Benedek-legénység belgrádi szereplésétől. 

A mi csapatunk erőssége a fizikai felkészültség, és az akaraterő. És ezekre az erényekre a májusi rájátszásban a legnagyobb riválisok, a Vasas és a Szentes csapata ellen nagy szükség is lesz. Egy azonban biztos, az edzéseken és a meccseken is mindent megteszünk majd a másodosztályba történő feljutásért – tette hozzá a szakember, akitől azt is megtudtuk, hogy az erősítések, Szőke Patrik, Karácsonyi Vazul, és Kutasi Rómeó is beváltak, de az egykori horvát korosztályos válogatott center, Luca Stojanovic csatlakozása is erősebbé teheti a rájátszás idején majd a csapatot. 

Nagyon jól telt a csapattagok számára a téli pihenő, de a csapatösszetartások, a közös focizás, és a mozi is fokozta a közösség erejét. Összeállt a csapat, az edzéseken igazán jó a hangulat. A felkészülést jelentő, erőnlétet fokozó edzések, az úszások jól mennek – ezt már Juhász Máté, a csapat fiatal tehetsége mondta el honlapunknak, aki szerint a Pécs, és az Újpest elleni felkészülési meccsek is a jövő sikereit szolgálhatják. Máté érdeklődésünkre elmondta, hogy Benedek Tibor ,,fiai” szerinte minimum az elődöntőig eljutnak majd. 

A jelenleg tizenegy tagú csapatot Kovács Barnabás, Kutasi Rómeó, Doma Péter, Hajmási András, Karácsonyi Vazul, Juhász Máté, Úr Valér, Polcsik Máté, Ekler Bendegúz, Sági Benjamin, Jenei Dániel és Szőke Patrik alkotja.

Lehetséges, hogy lesz még új játékosa az AVUS felnőtt csapatának, de még minden képlékeny. A tréningek a Fedett Uszodában folytatódnak, ameddig csak lehet, a folytatás helyszínét illetően több alternatíva is létezik, de egyik sem végleges még.

A bajnokság alapszakasza február 27-én, Pécsett folytatódik.

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére