Torna Challenge Világkupa Dévai Boglárkával és Berki Krisztiánnal

PCS - Fotó: Bodorkós Máté/mob.hu • 2016. október 04., kedd •
A rangos sportrendezvényre mind az öt kontinensről érkeznek versenyzők a vasi megyeszékhelyre.
Torna Challenge Világkupa Dévai Boglárkával és Berki Krisztiánnal

Szombathelyen nem először rendeznek tornászversenyt nagynevű sportolók részvételével. Viszont ezúttal szintet lépett a város és a rendezvény is, hiszen tavaly még Grand Prixnek, ezúttal viszont Világkupának ad otthont a megyeszékhely.

Rendhagyó módon, élő televíziós adással egybekötött megnyitóval indult a Városházán megtartott sajtótájékoztató. Berki Krisztiánnal készített interjút közvetítette az M1 hírtelevízió, amelyből kiderült, az olimpikon is részt vesz a szombathelyi versenyen.

Az örömteli bejelentést követően Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a vendégeket és beszédében kihangsúlyozta, hogy szintet lépett Szombathely, Vas megye és a Magyar Tornász Szövetség is, hiszen idén Világkupának ad otthont a megyeszékhely. Ennek feltételeként 3 napos programmá nőtt a rendezvény, amelyet onlinen és televízión keresztül is közvetítenek. További kritérium volt, hogy az edzések, valamint a verseny helyszíne nem lehet azonos. Ennek eredményeként a Sugár úti tornatermet, valamint az Aréna Savariát is a tornászok veszik birtokba ezen a hétvégén. A díjazás is a tétnek mértékében növekszik, hiszen az itt elért helyezések már beleszámítanak a Tokiói olimpiai kvalifikációs pontversenybe.

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Tornász Szövetség elnöke örömét fejezte ki a rendezvény kapcsán. Véleménye szerint hosszas stratégiai munkának eredményeképp lépett szintet a szombathelyi megmérettetés. Az utóbbi három esztendő kemény munkája, valamint a szombathelyi városvezetéssel, sportegyesülettel és a Pannonsport Kft-vel ápolt szoros kapcsolatának köszönhető a hétvégi sportrendezvény, amelyre 30 ország 130 sportolója jelentkezett be. További érdekesség, hogy mind az öt kontinensről érkeznek tornászok.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy kínai és japán versenyzők is tiszteletüket teszik Szombathelyen. Illetve kihangsúlyozta, hogy a rendezvényt ezúttal is rendkívül kedvező belépőjegyek megváltásával lehet látogatni.

Berki Krisztián olimpiai bajnok mellett Böczögő Dorina is Szombathelyre érkezik, aki jelenleg vezeti a pontlistát. Saját közönségének támogatása mellett pedig Dévai Boglárka két szeren is megmutathatja, mit tud.

A pénteki napon a selejtezőkkel, kvalifikációkkal kezdődik a versenysorozat, hogy szombaton és vasárnap 5-5 szeren döntőt vívjanak a legjobbak.

Torna Challenge Világkupa - Szombathely
2016. október 7-9.
Aréna Savaria

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére