Sikeres volt a nyári kertmozi sorozat – jövőre is lesz folytatás

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 24., szerda •
A Kopaszkutya című zenés drámát vetítették kedden a Zsinagóga Udvarban, az idén négy filmet felvonultató szabadtéri mozi ezennel hivatalosan is lezárult.
Sikeres volt a nyári kertmozi sorozat – jövőre is lesz folytatás

Sikeres volt a kezdeményezés, a várakozásokat is meghaladta az érdeklődők száma, több mint 200-an látták összesen a Zsinagóga Udvarban vetített filmeket – mondta Holdosi Attila, a nyári programsorozat egyik szervezője. Mindenképpen szeretnék folytatni a kertmozit a következő évben is. Igyekeznek olyan filmeket választani, amelyek vagy különlegesek vagy éppen közönségkedvencek (az idei sorozatból látogatószámban is kiemelkedett a Liza, a rókatündér). Igaz, számolni kell az időjárással is, a két hete vetített Argo2-őt például a szokatlan hideg és eső miatt elég kevesen látták.

Zenés filmmel indult és zenés filmmel ért is véget a kertmozi (elsőként a Beatles – Egy nehéz nap éjszakája, most pedig a Kopaszkutya forgott a vásznon), ahogy megszokhattuk, a vetítések előtt Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus mondott rövid ismertetőt. Ettől is különleges a Szimfónia Kávézó sorozata – a közönség nem csak beesik a vetítésre, hanem az élményen túl kulturális tudással gazdagodik.

Búcsúzik tehát a szabadtéri vetítés 2016-tól, az egyre korábban érkező sötétség jelzi, hamarosan véget ér a nyár. De a teraszon összegyűlő közönség nevetését és halk beszélgetését hallgatva biztosak vagyunk benne, igazi hiánypótló kezdeményezés a kertmozi, ami jövőre várhatóan még nagyobb tömegeket vonz.

közösség

további frisss

lap tetejére