Németh „Bika” hazatért és rácáfolt a kétkedőkre

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. március 10., péntek •
A Swietelsky-Haladás VSE támadója ráerősít a megállapításra, miszerint jó az öreg a háznál.
Németh „Bika” hazatért és rácáfolt a kétkedőkre

Alapítóként szolgálta hosszú éveken át a zöld-fehéreket, majd két bronzérem után tavaly nyáron jött a hidegzuhany: Németh Péter a Göcsej játékosa lett. A csapat legidősebb tagjaként, állandó gólfelelős volt, ezért érthetően meglepte a szombathelyi futsal szerelmeseit a váltás.

Zala megyében sem változott meg a hozzáállása, fiatalokat megszégyenítő akarattal rukkolt ki, s vált ott is a csapat húzóemberévé. Eközben a Haladás együttese mélyen tudása alatt játszott és veszélybe került a felsőházi tagsága is. Lódi Tamás után Turzó József érkezett a szakmai stáb élére, majd a téli szünetben hazatért Bika, aki ugyanolyan lelkes, mint fénykorában.

Teljesítményére azért is illik odafigyelni, mert tevékeny részese volt a Hali veszprémi Magyar Kupa négyes döntőjében nyújtott menetelésében. Amennyire Sásdi Bálint (a csapat kapusa - a szerk.) üde színfoltja volt a Final Fournak, úgy Németh Péter is.

Magyar Kupa ezüstérem, majd a csapat odaért a rájátszást jelentő helyek egyikére. Hatásos belépő volt ez a vezetőedző, az együttes és természetesen Németh Péter részéről is.

Nagyon szépen köszönjük az elismerést. Örülök, hogy mindent felsoroltál, mert valóban mindenki hozzátette a magáét ehhez a meneteléshez. Tökéletesen összehangolt gépezetként működünk.

Azért ez az évad nem úgy indult, ahogy vártuk. Kezdődött azzal, hogy eligazoltál a rivális Göcsej együtteséhez.

Ez már a múlt és szerintem nem kell ezt bolygatni, illetve túlmisztifikálni. Váltottam, próbáltam kihozni magamból a legtöbbet, majd jött egy megkeresés az új trénertől és hazajöttem. Dióhéjban ennyi történt.

Nem volt furcsa a Haladás ellen játszani?

Dehogynem, hiszen már a kezdetekkor is itt voltam. Nyilván nem ismeretlen helyre távoztam, hiszen Zalaegerszegen is sok régi barátom játszik, ráadásul Halmos Máté akkor igazolt Szombathelyre, amikor én mentem a Göcsej együtteséhez. A fő különbség egyébként a célok között voltak. A vasi megyeszékhelyen kicsit merészebb tervek várnak, én pedig szeretem a kihívásokat.

Zalaegerszegen sem volt panasz a játékodra, milyen különbségekkel szembesültél, amikor hazajöttél?

Azért ne essünk túlzásba, mert hiányérzet azért van bennem. A Göcsej támadójaként sem elégedhetek meg a teljesítményemmel, ez nem vall rám. Kellemes érzések töltöttek el, amikor az első edzésre került sor Szombathelyen két hónappal ezelőtt. A legfőbb különbség pedig az edzések intenzitásában keresendő. Kellett néhány nap, amíg visszakerültem a régi kerékvágásba.

Szerinted mi történt ezzel a csapattal, hiszen tavaly ugyanez a keret bronzérmes volt, idén pedig legtöbbször csak bukdácsolt?

Megmondom őszintén, fogalmam sincs. A keretben lényeges változás nem történt: én távoztam a Göcsej együtteséhez, onnan pedig Halmos Máté érkezett. Valószínű, hogy az első nem várt vereség akkora nyomot hagyott a játékosokban, hogy hitehagyottá váltak. Aztán az új edzővel, új impulzusok érték a játékosokat. Reménykedem, hogy kicsit részem van ebben nekem is. A kupaszereplés pedig azt mutatta meg, hogy nagyon jó irányba haladunk. Hogy aztán hányadik helyen végzünk, igazából csak rajtunk múlik.

A szurkolókkal milyen a kapcsolat?

Nagyon jó, sőt talán nem túlzok, ha azt mondom családias hangulat alakult ki köztünk. Örömteli, hogy sokan elkísérnek minket már az idegenbeli mérkőzésekre is. Remélhetőleg sok kellemes percet fogunk még nekik okozni a hátralévő találkozókon.

közösség

további frisss

lap tetejére