Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. december 12., szombat •
Érzelmekre, tiszta fejre és persze a fantasztikus közönségre is szükség lesz – ezt nyilatkozta honlapunknak, a délutáni meccsre készülő zöld-fehérek vezetőedzője, Mészöly Géza.
Mészöly szerint

Sorozatban négy hazai meccset játszik a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapata, és az eddigi mérleg – két döntetlen egy vereség – nem túl acélos, így az utolsó idei bajnoki fordulóban, ráadásul stadionzáró meccsen csak a győzelem lehet a cél. Nem lesz könnyű, hiszen Martinez sérült, akárcsak a térdproblémákkal bajlódó Fehér Zoltán is, de Szasa Popin sincs még százszázalékos állapotban, mellettük pedig Ugrai Roland sem bevethető. Mészöly Géza vezetőedzővel beszélgettünk. 

A számos probléma ellenére nagyon fontos lenne ma a győzelem… 
Igen, a győzelmet mindig fontos megszerezni, de az ünnepi hangulatot és a hazai pálya előnyét ez alkalommal mindenképpen szeretnénk kihasználni és egy közönségszórakoztató játékkal megörvendeztetni a hazai publikumot. Sajnos a három utolsó hazai meccsünkön nem olyan teljesítménnyel rukkoltunk elő, amit egyébként jogosan elvár tőlünk a saját közönségünk. 

Mi dönthet a Puskás Akadémia ellen?
Nagyon oda kell tenni magunkat, bele kell hergelni magunkat a kiváló játékba, ezért aztán az eddigieknél is nagyobb szükségünk lesz a fantasztikus közönségünkre. Persze rajtunk is múlik, hogy mennyire hozzuk tűzbe a közönségünket. Úgy gondolom, igazi csapategységre, stabil védelemre, hatékony csapategységre és jó tempóra is szükség lesz, hiszen a Puskás Akadémia jó játékosállománnyal rendelkezik. Megalkuvást nem tűrő és csak a győzelemben gondolkodó játékosokra lesz szükségünk. Nemcsak Halmosi Péternek és Király Gábornak jelent sokat ez a stadion és ez az öltöző, de a többieknek is, és már nekem is. Kivétel nélkül mindenki átérzi ennek a meccsnek a fontosságát, és szeretnénk hibára kényszeríteni az ellenfél védelmét

Gólínség vagy gólzápor?    
Valóban nagyon fontos lesz, hogy megtaláljuk a góllövő cipőnket, ezért aztán úgy kell szervezni a játékunkat, hogy minél több játékosunk a támadások végén felérjen az ellenfél kapuja elé. Nagyon kevés gólt lőttünk eddig, de ebben a bajnokságban, a Fradi mögött nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. A bajnokság elején extra teljesítménnyel rukkoltunk elő és sokáig dobogós helyen álltunk. Ennek ellenére soha sem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy ez a csapat bárki ellen a biztos három pont reményében lép pályára.

Pont vagy pontok?
A pályán kell bizonyítanunk, hogy a Puskás Akadémia fölé tudunk kerekedni. Mi pontot, pontokat akarunk szerezni ez biztos, és, ha a szerencse és a közönség is mellénk áll, akkor egészen biztosan jó játékkal búcsúzhatunk ettől a stadiontól. Sokan itt lesznek, politikusok, sportolók, ettől még libabőrös is leszek, de bízom benne, hogy a Hali-szívet kitesszük a pályára. 

A Haladás – Puskás Akadémia meccs 15 óra 30 perckor kezdődik a Rohonci úton, a frisss.hu ÉLŐben tudósít a stadionzáró programról

 

közösség

további frisss

lap tetejére