Mészöly szerint ilyen volt a Haladás nyáron és ősszel (1.)

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. december 29., kedd •
Tizenkilenc meccs, 7 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 17 lőtt és 19 kapott gól, 29 megszerzett pont, hatodik helyezés – ez a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának őszi bajnoki mérlege. A vezetőedző segítségével nézünk a számok mögé.
Mészöly szerint ilyen volt a Haladás nyáron és ősszel (1.)

Mészöly Géza a tavalyi szezon végén vette át a Haladás csapatának irányítását. Akkor sikerült kiharcolni az első osztályban maradást. Mészöly maradt és folytatta a szakmai munkát. 

Ön szerint is a tavalyi bajnoki hajrával indult a sikersorozat?
Feltétlenül. Én is az előző bajnokság utolsó 4 fordulójától számítom a sikereket. Aztán nyáron fantasztikus bajnoki rajtot vettünk, az első körben csak a mezőnyből kiemelkedő Fradi tudta legyőzni csapatunkat.

Minek köszönhető, hogy az első 11 fordulóban csak egy vereséget szenvedett a csapat?
Az alapokat a tavalyi bajnokság végén tettük le, de már akkor is tudtuk, hogy minden csapatrészt meg kell erősítenünk. Most már nyugodtan mondhatom, hogy mindez sikerült. Király Gábor, a Wils testvérek, de Ugrai Roland is hatékony segítséget jelentett a csapatnak. Abszolút elégedettek vagyunk az őszi szerepléssel, de nem dőlünk hátra, mert nagyon szeretnénk, ha a bajnoki zárás is sikeres lenne.

Minden megszerzett pont, minden támadás a stabil védekezésből táplálkozott.
Valóban, én is úgy érzem, hogy a nagyon stabil védelmünk bizonyítéka az elért 8 döntetlen és Fradi utáni legkevesebb, négy vereség is a mi nevünk mellett áll. A stabil védekezés tehát ült. Ez volt az alap, a Király Gábor által vezetett védelem nagyon jól helytállt, bár a támadók is kivették részüket az együttes labdaszerzésből. Összességében nagyon kevés gólt kaptunk, és mindig volt esélyünk a labdaszerzésekből támadó focit is bemutatni. A jó védekezésünknek köszönhetően elég sok meccset megnyertünk 1-0-ra, de az otthoni, paksiak elleni meccsen akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, hiszen a helyzeteket nagy számban kidolgoztuk, de a befejezéssel sajnos gondjaink akadtak. 

Király, Angyal, Jagodics, S. Wils, P. Bosnjak szinte valamennyi meccsen szerepeltek és kiváló teljesítményt nyújtottak…
Én is hasonlóképpen értékelem. A fiatal Angyal Zsolt szinte piócaként ragadt az ellenfél játékosaira, St. Wils pedig nagyon rutinosan és kitűnő fizikai állapotban teljesített párban Jagodics Márkkal. Mindig a megbízhatóság jellemezte. P. Bosnjak játékát is, aki gyors és látványos felfutásaival segítette a támadásokat. Nagy szerepe volt benne, hogy bal oldalunk ilyen erős és hatékony tudott lenni ősszel. Rajtuk kívül Jánvári Gábor is bebizonyította, hogy lehet rá számítani. 

Sajnos a középpálya nem volt ennyire stabil...
Ez így igaz. Sajnos Iszlai Bence PAFC elleni kiállítása megtört bennünket, az ő pótlását nem találtuk meg, de amint visszatért, újra sikerült győzelmet aratnunk. Nehéz időszak volt ez, de ennek ellenére Iszlai és T. Wils is a csapat stabilitását jelentették. 

Kétrészes értékelésünket holnap a támadó szekció átvilágításával folytatjuk, de szó lesz a januári felkészülési programról, a tavaszi célokról és a remélt helyezésről is.   

közösség

további frisss

lap tetejére