Íjászatban is kellenek a példaképek

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. április 03., vasárnap •
Sportíjász nyílt napot tartott a Haladás VSE íjász szakosztálya szombaton. A sportágat a klub újonnan igazolt többszörös világ- és Európa-bajnokával, Molnár Józseffel népszerűsítették.
Íjászatban is kellenek a példaképek

Bárki kipróbálhatta szombaton az íjászatot az egykori Szentgyörgyi Szakközépiskola udvarán. És jöttek is szép számmal az érdeklődők, akik Takács Gergő szakosztályvezető irányításával – mint minden sportágban, itt is – a bemelegítéssel kezdték meg a foglalkozást, közben pedig feltűnt Molnár József, a Haladás VSE íjász szakosztályának legújabb és egyben legnevesebb tagja is. 


Kellenek a példaképek minden sportágban, így az íjászatban is, ezért komoly erősítésbe kezdett a Haladás – tudtuk meg a helyszínen. 
Felkértek engem és feleségemet, hogy legyünk a HVSE tagjai. Igent mondtunk, én a fővárosi, nejem pedig a körmendi klubját cserélte fel egyelőre egy esztendőre a zöld-fehér színekkel. Nagyon szeretnénk a helyi utánpótlást megtalálni, sikeres toborzásokat végezni, felpezsdíteni az itteni íjász-életét és növelni a szakosztály létszámát. Kedvező feltételeket akarunk teremteni mindazok számára, akik komolyan érdeklődnek az íjászat legkülönbözőbb irányzatai iránt – nyilatkozta honlapunknak Molnár József.  

 

A nyílt nap lehetőséget adott arra is, hogy a kíváncsiskodók megismerkedjenek a sportág szabályaival, de az íjakat is kipróbálhatták. Az edzés, illetve a bemutató után a többszörös világ- és Európa-bajnok pedig nemcsak a sportról, de az íjakról és az íjkészítésről is beszélt az érdeklődőknek. 

Az íjász szakosztály egyébként hetente három edzés tart a Pázmány Péter körút 28. szám alatti Szentgyörgyi iskolában. A sportág iránt érdeklődők itt és a folytatódó toborzásokon jelentkezhetnek.

A nyílt napon megtudtuk, hogy nyáron már azzal lennének elégedettek, ha legalább ötven íjász sportolna a Hali színeiben. Augusztusban egyébként – a tervek szerint – a sportág egyik minősítő versenyének is otthont ad majd Szombathely.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére